Duizenden mensen protesteren in Rotterdam tegen coronaregels

Honderden demonstranten namen deel aan de mars naar het protest tegen de coronavoorbereidingen van de regering. Activisten hielden kort voor hun vertrek een spandoek omhoog met de tekst “minder repressie, meer zorg”. De stoet wordt aangevoerd door een tractor en een voertuig.

Omdat de regering weigert in te gaan op de verzoeken om een nieuwe politie-CAO, zullen de agenten tijdens het protest vier uur lang het werk neerleggen. Toch worden enkele tientallen agenten in de buurt gestationeerd “om te handhaven en toezicht te houden“. De politieagenten namen vier uur pauze van hun werk en marcheerden van de Willemsbrug naar de Erasmusbrug. De manifestatie viel voor een deel samen met een soortgelijk protest in Rotterdam.

Verwacht was dat de protestmars 15.000 mensen zou trekken, maar door het vreselijke weer waren dat er veel minder. Deelnemers wordt geadviseerd zich warm aan te kleden en rekening te houden met zware windstoten bij het passeren van de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

Nederland Verzet Protestmars

De actieorganisatie Nederland in Verzet organiseerde de protestmars. Ook in Amsterdam en andere steden werden door deze organisatie demonstraties tegen het regeringsbeleid georganiseerd.

Omdat de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie van mening zijn dat de openbare orde voldoende kan worden gehandhaafd, heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor het protest. Volgens een gemeenteambtenaar is de driehoek ervan overtuigd dat “na gesprekken met de politievakbonden de bonden en leden de openbare orde en veiligheid voldoende zouden bewaken.” De protestmars in het centrum van de stad zal naar verwachting zo’n 15.000 mensen trekken, aldus gemeenteambtenaren.

Ook bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta in De Kuip, die om 12.15 uur begint, zal politie worden ingezet. De Rotterdamse derby wordt in De Kuip door 16.000 supporters bijgewoond. Vanwege de coronabeperkingen is slechts een derde van de zaalcapaciteit van het stadion beschikbaar.

Vanwege een demonstratie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, was er een grote menigte op het Museumplein.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie