Eerste stapavond met 1G-beleid verloopt vlekkeloos

Het nieuwe 1G-beleid bleek op de eerste uitgaansavond geen ernstige problemen op te leveren aan de deur van de grootste nachtclubs. Bijna iedereen had zijn testcertificaat in orde voor een carnavalsfeest in de Muziekkoepel in Kerkrade en een techno-avond in De Marktkantine in Amsterdam.

Dat hebben de organisatoren van het feest gisteravond aan persbureau ANP laten weten. Voor het eerst openden veel grote horecabedrijven hun deuren voor een ouderwetse club- of feestavond, vrij van beperkingen door regelgeving.

Er zijn verscheidene vragen gesteld over de nieuwe richtlijnen

Een negatieve coronatest is essentieel voor evenementen waarbij meer dan 500 personen betrokken zijn. Bij de Music Dome en De Marktkantine zijn vooraf verschillende vragen binnengekomen over de nieuwe coronamaatregelen.

Volgens organisator Ramon Luckers trok de bijeenkomst in Kerkrade zo’n 2400 carnavalsvierders. De QR-code van bijna iedereen was in orde. Toen het testbewijs niet klopte, werden enkele feestgangers bij de deur geweigerd.

Een paar tegenslagen

Het ging meestal om personen die positief getest waren, maar die volgens Luckers een herstelcertificaat bij zich hadden. “Dat is een beetje verbijsterend.” Ze hebben een herstelbewijs en zijn echt genezen, maar je kunt nog steeds positief testen nadat je een paar weken hersteld bent. Het antwoord was: “Helaas moeten we hoe dan ook het testbeleid volgen.”

Het technofeest in De Marktkantine heeft alle 2000 kaartjes uitverkocht. De Amsterdamse club had anderhalf uur nadat de deuren opengingen zo’n vijftien gasten afgewezen die hun papieren niet in orde hadden.

Ik moet zeggen,” zei een medewerker, “dat het niet zo verschrikkelijk was. Misschien had het merendeel op het laatste moment een kaartje gekocht en waren ze niet op de hoogte van de testregels van Testen voor Toegang. Misschien waren er wel een paar toeristen bij.”

De test heeft geen zin

Nachtbelang heeft laten weten dat het niet verwacht dat het testbeleid van de grote clubs succesvol zal zijn. Volgens de organisatie is het onwaarschijnlijk dat mensen zich voor een avondje uit willen laten testen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie