Diederik Gommers blijft langer lid van het OMT

De IC-arts heeft maandag te horen gekregen dat Diederik Gommers voor langere tijd aanblijft als lid van het Outbreak Management Team (OMT). Gommers liet eerder op deze site weten dat hij deze maand zou terugtreden als adviseur van de regering omdat zijn voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) ten einde loopt.

Voorlopig blijft Gommers lid van het OMT omdat de huidige crisis zich op een “kantelpunt” bevindt, en het onduidelijk is welke rol het OMT in de volgende fase van de crisis zal spelen.

Dit betekent dat Gommers, in plaats van zijn gekozen opvolger Iwan van der Horst, de toekomstige OMT-zittingen zal bijwonen.

Gommers verklaarde in november vorig jaar dat zijn betrokkenheid bij de OMT voortkwam uit zijn voorzitterschap van de NVIC, en dat hij, als hij niet langer voorzitter van de Intensive Care zou zijn, zou aftreden uit de OMT.

Met OMT-voorzitter Jaap van Dissel en Van der Horst is gesproken over het feit dat hij nog steeds betrokken is bij het adviesorgaan van het kabinet. Van Dissel is degene die kiest wie de vergaderingen bijwoont.

Gommers heeft er geen bezwaar tegen om lid te blijven van het OMT. “COVID-19 maakt je gek, en we zijn altijd geschokt, maar als arts is die aandoening buitengewoon boeiend, en ik vind het heel aantrekkelijk om er vanuit medisch oogpunt over mee te denken.”

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie