Kuipers: één op de 75 besmet met corona

Volgens minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) na de ministerraad van vrijdag is ongeveer één op de 75 Nederlanders op dit moment besmet met het coronavirus. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen, is ongeveer constant.

Ernst kuipers persconferentie met scherm
Minister Kuipers toont grafiek met de huidige coronacijfers en legt de impact van deze cijfers uit in de persconferentie

Het RIVM registreerde vrijdag 57.549 nieuwe positieve tests. Het instituut heeft nog nooit zo veel bevestigde gevallen geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn er 277.752 positieve tests gemeld, een gemiddelde van bijna 40.000 per dag.

Coronacijfers

Nederland: Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (22-01-2022)
Coronacijfers 22 januari – 57.549 besmettingen, 149 ziekenhuis en 14 IC-opnames

Het aantal besmettingen ligt waarschijnlijk aanzienlijk hoger. Het mechanisme dat deze meldingen verzamelt, heeft een storing gehad als gevolg van het enorme aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen dagen heeft ontvangen. Daardoor zijn de afgelopen dagen zo’n 30.000 meldingen niet meegenomen, aldus de instelling. “We doen veel moeite om manieren te vinden om deze achterstand in te halen en onder controle te krijgen.”

Quarantaineregels

De quarantainewetgeving is eerder gewijzigd om maatschappelijke ontwrichting te voorkomen. Na contact met een besmet persoon hoeven mensen die onlangs besmet zijn geraakt of die langer dan een week een booster hebben gekregen niet meer in quarantaine. Wel moet iemand bij een klacht thuisblijven. Volgens Kuipers moeten mensen die positief getest zijn wel afgezonderd worden.

De ziekenhuisgegevens blijven daarentegen achter bij de infectiecijfers. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten blijft dagelijks dalen. In de Nederlandse ziekenhuizen zijn er nu 1.109 coronapatiënten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie