Corona zorgt voor uitstel belangrijke operaties

Het is voor niemand leuk dat we op dit moment in een lockdown zitten en dat nog steeds niet helemaal duidelijk is wanneer de lockdown zal worden opgeheven. Dit komt natuurlijk door het coronavirus. De laatste tijd zijn er verschillende berichten geweest over mogelijke versoepelingen van de maatregelen op 21 april. Dit zou voor veel mensen erg leuk zijn, maar het is van belang om je niet te veel vast te pinnen op deze datum. Als de coronamaatregelen zouden worden versoepeld, moeten de besmettingscijfers en de cijfers afkomstig uit de ziekenhuizen wel goed genoeg zijn. Als dit niet het geval is zullen er waarschijnlijk geen versoepelingen plaatsvinden. 

corona ziekenhuis

Reguliere operaties uitgesteld

Door het coronavirus hebben de ziekenhuizen het ongekend druk. Dat komt doordat er steeds meer mensen besmet raken met het coronavirus waardoor zij hulp nodig hebben van medisch personeel. Op dit moment zijn mensen die in ziekenhuizen werken bang dat zij de druk niet aankunnen. De Volkskrant meldde al het bericht dat veel reguliere operaties worden uitgesteld omdat er simpelweg geen personeel is om deze mensen te opereren. De reden daarvoor is natuurlijk de grote hoeveelheid mensen die door toedoen van het coronavirus in het ziekenhuis zijn beland.

Belangrijke operaties

Sommige mensen denken dat het niet zo’n probleem is dat bepaalde operaties worden uitgesteld aangezien dit toch niet zulke belangrijke operaties zijn volgens hen. Het tegendeel is echter waar, er worden zelfs hartoperaties en operaties voor kankerpatiënten uitgesteld omdat hier simpelweg geen plek voor is. Daarom is het van belang dat er zo snel mogelijk iets gedaan wordt om er voor te zorgen dat er meer plek is in de ziekenhuizen. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg(LNAZ) heeft vrijdag aangegeven dat het nodig is om het aantal bedden op de intensive care afdelingen van de ziekenhuizen op te schalen naar 1.550. 

corona complicaties

Verschoven operaties

Tot nu toe probeerden ziekenhuizen enkel operaties te verschuiven die niet noodzakelijk waren. Het gaat hierbij om relatief kleine operaties die in principe ook een aantal weken of maanden kunnen wachten. Op dit moment worden ook operaties die mogelijk levensreddend kunnen zijn uitgesteld omdat er te veel mensen die besmet zijn met het coronavirus in het ziekenhuis komen te liggen. Dit is een groot probleem en daarom is het volgens veel Nederlanders apart dat er al over versoepelingen wordt gesproken. Zij vinden dat de ziekenhuizen eerst meer lucht moeten krijgen als het gaat om coronapatiënten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie