Kwart meer passagiers in luchtvaart, vergeleken met 2020

Volgens het CBS is het aantal passagiers van de luchtvaart dat vorig jaar via een Nederlandse luchthaven vloog met een kwart gestegen tot 29 miljoen. Dat is nog altijd een stuk lager dan voor het Corona-incident. In 2019 verwelkomde Nederland 81 miljoen passagiers.

In de tweede helft van het jaar vloog het overgrote deel van de passagiers. Dat waren er 23,1 miljoen, ongeveer evenveel als het hele jaar 2020. Augustus was de drukste maand, met 4,5 miljoen passagiers.

De gemiddelde bezettingsgraad van het vliegtuig lag aanzienlijk hoger. Gemiddeld waren 63 van de 100 stoelen bezet. Tussen april en december 2020, toen de epidemie op haar dieptepunt was, waren 45 op de 100 stoelen bezet. Vóór de financiële crisis was de gemiddelde stoelbezetting 81 op de 100.

Vervoer van goederen

Na een periode van twee jaar van terugval werd meer vracht vervoerd. Het totale volume bedroeg 1,8 miljoen ton, bijna een stijging van 14% ten opzichte van 2020. Daardoor is het volume van de verplaatste goederen bijna terug op het niveau van 2018.

Schiphol was de drukste luchthaven in Nederland voor zowel passagiers- als vrachtvluchten, goed voor ongeveer 90% van alle vluchten. Hoewel dit een daling was ten opzichte van 2020, verwerkte Maastricht Aachen Airport 7% van het totale vrachtvolume.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie