Russisch gas nog via Oekraïne naar Europa

De explosie van een gaspijpleiding in de buurt van Charkov, de tweede grootste stad van Oekraïne, zal geen gevolgen hebben voor de Russische gasdoorvoer naar Europa. Dat heeft het Oekraïense netwerkbedrijf GTSOU zondag bekendgemaakt. Gazprom, het Russische staatsenergiebedrijf, ziet geen problemen.

De Russen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een gaspijpleiding bij Charkov opgeblazen. Volgens GTSOU is het nog onduidelijk of het gaat om een doorvoerleiding of een gaspijpleiding die deel uitmaakt van een regionaal distributienetwerk. Het is mogelijk dat de getroffen gaspijpleiding een distributieleiding was, omdat het gastransport op zondag gewoon doorging.

Het gas komt naar Europa

Gazprom heeft zondag aangekondigd dat de 107,5 miljoen kubieke meter gas die vandaag zou worden uitgevoerd naar Europese klanten, volgens plan onderweg is.

Een brandstofopslagplaats in Vasylkiv, 30 kilometer buiten Kiev, was afgelopen nacht ook doelwit van de gevechten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie