Reizigers zonder geldige boosterprik in quarantaine na Turkije

Dinsdag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken enkele reisadviezen aangescherpt. Turkije, Suriname en 10 andere landen zijn aangewezen als hoog-risico zones.

Dit betekent dat bezoekers bij terugkeer in Nederland in quarantaine worden geplaatst. Degenen die ten minste zeven dagen voor terugkeer een vaccinatie hebben gehad, zijn vrijgesteld van deze verplichting.

Albanië, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Costa Rica, Guyana, Libanon, Noord-Macedonië, Panama, Servië en Tunesië zijn de andere landen.

Ook als zij hersteld zijn van een infectie of gevaccineerd zijn, moeten reizigers uit een zeer risicovolle plaats tien dagen in quarantaine als zij niet (op tijd) de boosterprik hebben gehaald. Na een negatieve corona test bij de GGD kan de quarantaine na vijf dagen worden opgeheven.

Kinderen onder de twaalf jaar zijn vrijgesteld van de quarantaineverplichting. Ook als zij van de wet zijn vrijgesteld, moeten alle bezoekers een quarantaineverklaring invullen voordat zij Nederland binnenkomen.

Om twee redenen raadt het ministerie Nederlanders af naar Turkije te reizen. Het ministerie maakt zich zorgen over de verspreiding van het virus over het land en de veiligheid in de grensgebieden van Turkije. Als gevolg hiervan zijn verschillende delen van het land rood gekleurd en raadt het ministerie af om in die gebieden te reizen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie