Transavia vliegt weer naar Marokko, na vliegverbod corona

Transavia zal vanaf aanstaande maandag de lijnvluchten naar Marokko hervatten. Omdat het luchtruim van Marokko vanwege de coronapandemie geblokkeerd is, zijn sinds eind oktober alleen repatriëringsvluchten mogelijk.

Om te beginnen gaat het om vluchten naar Marrakech en Tanger. Transavia, dat doorgaans de meeste vluchten vanuit Nederland naar Marokko verzorgt, zal tegen het einde van de maand de badplaats Al Hoceima toevoegen. Volgens Transavia wordt het aantal vluchten grotendeels bepaald door de vraag.

Vanwege het grote aantal besmette coronagevallen in Nederland heeft Marokko eind oktober een vliegverbod ingesteld. Transavia heeft sindsdien twaalf repatriëringsvluchten uitgevoerd. Het luchtruim is sinds maandag weer open, terwijl de noodtoestand in Marokko als gevolg van de coronapandemie van kracht blijft.

Bezoekers aan Marokko moeten een geldig inentingsbewijs en een recente negatieve PCR-test kunnen tonen. Iedereen krijgt bij aankomst op de luchthaven een snelle test. Bezoekers kunnen worden uitgenodigd om een drugstest te doen tot twee dagen na aankomst op hun bestemming.

Marokko heeft van de Nederlandse autoriteiten een oranje reiswaarschuwing gekregen. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie