corona virus

Er zijn veel mensen die niet kunnen wachten totdat de coronacrisis voorbij is. Dat is logisch aangezien dit er voor zou kunnen zorgen dat er geen maatregelen meer nodig zijn om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden. Toch is het helemaal niet zeker dat het virus ooit helemaal verdwenen zal zijn. Het is namelijk erg lastig om er voor te zorgen dat een besmettelijk virus volledig verdwenen is. Zelfs met vaccinaties zal een virus nooit helemaal verdwijnen. Dat heeft verschillende redenen. Zo zal niet iedereen in Nederland zich laten vaccineren. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona virus

Effectiviteit van het vaccin

Niet iedere inwoner van Nederland zal zich laten inenten tegen het coronavirus. Daarom kan het virus zich ook als de vaccinatiecampagne voorbij is nog steeds verspreiden onder de Nederlandse bevolking. Dit gaat dan een stuk minder snel, maar is niet helemaal te voorkomen. Bovendien is geen enkel coronavaccin 100 procent effectief. Dat betekent dat ook mensen die zijn gevaccineerd nog besmet kunnen raken. Zij zullen dan minder klachten hebben doordat hun lichaam al de juiste afweerstoffen heeft aangemaakt. In principe zijn zij dan nog wel in staat om anderen te besmetten met het coronavirus.

Leren leven met het virus

Het vooruitzicht is dat het coronavirus nooit helemaal zal verdwijnen. Daarom is het van belang om een manier te vinden om te leren leven met het virus. Er zijn verschillende scenario’s denkbaar wanneer het coronavirus nooit helemaal weg is. De meeste wetenschappers verwachten dat we de maatschappij op een andere manier moeten inrichten door het virus. Het is niet zo dat we voor altijd afstand moeten houden, maar de zorg moet bijvoorbeeld veel veranderingen ondergaan. Waarschijnlijk gaat het virus nooit helemaal weg, zelfs niet als iedereen gevaccineerd is. 

Gedeeltelijke afweer

corona

Als het coronavirus endemisch wordt, zal iedereen er van tijd tot tijd mee besmet raken. Daardoor zal iedereen een gedeeltelijke afweer opbouwen. Hierdoor zal het virus minder erge schade aanbrengen aan het menselijk lichaam. Dat komt doordat je lichaam dan al bepaalde antistoffen heeft aangemaakt waardoor het virus minder gevaarlijk is. Op deze manier zal het virus waarschijnlijk meer op de luchtwegvirussen die we al kennen gaan lijken. Toch is de kans wel aanwezig dat het coronavirus doden kan veroorzaken. Het gaat dan vooral om mensen die al een andere ziekte of aandoening hebben. 

Corona-teller.nl

Vaccins

Het is onduidelijk of de coronavaccins die we op dit moment hebben werken tegen alle nieuwe varianten van het virus. Daarom is het volgens viroloog Menno de Jong in de toekomst waarschijnlijk verstandig om voorafgaand aan het ergste ‘coronaseizoen’ de risicogroepen te vaccineren. Op die manier voorkom je de meeste schade door het virus. Zo kan de maatschappij op een normale manier verder kunnen draaien. Je kunt dit vergelijken met de griep, maar het is dan wel van belang dat het een seizoensgebonden virus is. Hier zijn op dit moment wel aanwijzingen voor.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten