Israël merkt effecten coronavaccin bij ouderen, Pfizer vaccin lijkt 93% effectief

Overal ter wereld zijn landen begonnen met vaccineren. Er zijn verschillende vaccins tegen het coronavirus die wereldwijd worden gebruikt. In Nederland wordt gevaccineerd met het vaccin van Pfizer, het vaccin van Moderna en het AstraZeneca vaccin. Uit onderzoek is gebleken dat de vaccins van Pfizer en Moderna allebei ongeveer even effectief zijn. Het vaccin van AstraZeneca is minder effectief dan de andere twee vaccins. Toch heeft Nederland besloten om alle drie deze coronavaccins te gebruiken. Op die manier kunnen zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen zijn ingeënt.

Effecten van de vaccinaties

corona vaccinaties

In Nederland wordt er inmiddels al meer dan een maand gevaccineerd. Toch is het terugdraaien van maatregelen op dit moment nog niet aan de orde. Er zijn nog geen effecten van de vaccinaties te merken aan de nieuwe besmettingscijfers. Dat heeft met verschillende dingen te maken. Zo hebben de meeste mensen die al gevaccineerd enkel de eerste prik gekregen. Daarom zijn zij nog niet volledig beschermd tegen het coronavirus. Pas wanneer je ook de tweede prik hebt gekregen werkt het vaccin optimaal. Bovendien is er in Nederland een relatief klein deel van de bevolking gevaccineerd. 

Israël

In Israël waren ze al vroeg begonnen met vaccineren. Inmiddels hebben daar al zo’n 3.6 miljoen mensen de eerste dosis van het Pfizer vaccin gekregen. Van die 3.6 miljoen mensen hebben 2.3 miljoen mensen ook de tweede prik gekregen. Het grootste deel van de mensen die in Israël het coronavaccin hebben gekregen zijn 60 jaar of ouder. Onder deze groep mensen beginnen de effecten van de vaccinaties steeds meer zichtbaar te worden. Het aantal infecties en het aantal ziekenhuisopnames onder de groep 60-plussers neemt snel af als gevolg van de Israëlische vaccinatiecampagne.

Effectiviteit van het vaccin

Uit onderzoek wat door Pfizer is gedaan naar haar eigen vaccin is gebleken dat het vaccin voor zo’n 95 procent effectief is. Dat betekent dat 95 procent van de mensen die gevaccineerd zijn helemaal immuun zijn voor het coronavirus. In Israël is ook onderzoek gedaan naar de werking van dit vaccin. De resultaten van dit onderzoek komen redelijk overeen met het onderzoek van de farmaceut zelf. Het vaccin lijkt in Israël voor 93 procent effectief. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Maccabi Healthcare Services. Dat is een van de grootste zorgverleners in Israël. 

corona 2021

Onderzoek

Het onderzoek van Maccabi Healthcare Services werd gedaan is gebleken dat van de 523.000 mensen die op dat moment al een tweede dosis van het coronavaccin hadden gekregen, slechts 544 mensen toch besmet raakten met het coronavirus. Het grootste deel van deze mensen hadden nauwelijks ziekteverschijnselen. 15 van hen belanden in het ziekenhuis en van 4 van hen was de toestand ernstig. Er is niemand van de gevaccineerde mensen overleden. Deze cijfers geven hoop voor andere landen die zijn begonnen met vaccineren.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie