Hoe kan het beleid tijdens de 2e golf van het coronavirus zo veel kritiek krijgen, terwijl het coronavirus minder om zich heen grijpt?

Het coronavirus zorgt momenteel voor veel vervelende situaties. Voor veel ondernemers in Nederland is de situatie op dit moment ontzettend zwaar. De kans bestaat zelfs dat veel Nederlandse ondernemers hun hoofd niet meer boven water kunnen houden. Dit heeft veel verschillende oorzaken. Echter, helaas hebben de meeste ondernemers veel kritiek op de Nederlandse Overheid en op de aanpak die zij hanteren, maar is dit eigenlijk wel terecht? Of kan het ook zo zijn dat de Nederlandse Overheid op dit moment juist de goede maatregelen neemt?

corona

‘Achteraf keuzes maken is gemakkelijk’

Vanuit de mensen die op dit moment de beslissingen maken komt op dit moment dat zij het zelf ook lastig vinden om de juiste keuzes te kunnen maken. Voor veel ondernemers is de situatie rondom het coronavirus op dit moment erg schrijnend. Echter, de Nederlandse Overheid volgt enkel het advies van de experts. Tenminste, dat zou je denken toch? Helaas volgt de Nederlandse Overheid niet alle voorstellen van het OMT. Het OMT staat voor Outbreak Management Team. In dit team zitten een aantal experts. Deze experts adviseren de Nederlandse Overheid tijdens een grote crisis, zoals nu het geval is rondom het coronavirus.

Advies over sluiten scholen door coronavirus

Volgens een aantal experts van het OMT was het verstandig geweest om de een gedeelte van de scholen te sluiten. Echter, de Nederlandse Overheid heeft dit advies niet opgevolgd. De kans bestaat dat dit vervelende gevolgen gaat hebben voor Nederland. Dit advies werd immers niet voor niets gegeven. Toch heeft de Nederlandse Overheid ervoor gekozen om het advies in de wind te slaan en de scholen in Nederland alsnog open te houden. Zij hebben deze keuze gemaakt uit een sociaal oogpunt. Wanneer de scholen in Nederland dicht gaan om verspreiding van het coroanvirus te voorkomen, kan dit veel vervelende situaties veroorzaken, zoals achterstanden. 

Kritiek van ondernemers op aanpak coronavirus

Veel ondernemers vinden de maatregelen van de Nederlandse Overheid niet verstandig. Dit komt doordat veel Nederlandse ondernemers failliet zullen gaan door de maatregelen. Zeker de horeca in Nederland wordt ontzettend zwaar getroffen. De kans bestaat dat zij nog een lange tijd dicht blijven. Tijdens een eerdere persconferentie van Mark Rutte gaf hij aan dat de horeca vier weken dicht zou moeten, maar dit is echter niet het geval. 

Het aantal positieve test wordt minder

Het aantal mensen dat positief test op het coronavirus wordt steeds minder. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende maatregelen die genomen zijn. Toch blijven veel mensen nog steeds kritiek houden om het beleid rondom het coronavirus. Dit komt voor een groot deel door de economische schade die ontstaat door de maatregelen rondom het coronavirus. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie