Omikron golf begint in Delhi

India heeft te maken met een volgende coronagolf. Helemaal in de hoofdstad Delhi grijpt Corona snel om zich heen, waarbij Omikron dominant is. Vierentachtig procent van het totale aantal Covid-19-gevallen in de nationale hoofdstad van India zijn nu van de Omikron-variant, zei de Delhi minister van Volksgezondheid Satyendar Jain op maandag.

In de afgelopen twee dagen in Delhi is aangetoond dat 84% van het totaal aantal gevallen Covid-19-patiënten nu getroffen is door de Omicron-variant. Het betekent dat de nieuwe golf te wijten is aan de nieuwe variant,” zei Jain. De minister van Volksgezondheid zei dat het positiviteitspercentage in de stad 6% had bereikt. “De regering zegt dat het aantal gevallen over een week zal pieken,” zei hij.

Volgens officiële gegevens heeft Delhi in de eerste twee dagen van januari meer gevallen van het coronavirus gemeld dan tussen augustus en november. De nationale hoofdstad heeft sinds 1 januari 5.910 gevallen van Covid-19 geregistreerd. Op zaterdag meldde de stad 2.716 Covid-19-gevallen, terwijl dit aantal op zondag steeg tot 3.194, volgens het Delhi State Health Bulletin. De officiële cijfers toonden aan dat Delhi 4.669 gevallen heeft gemeld tussen 1 augustus en 30 november.

Sinds de laatste week van december is de nationale hoofdstad getuige van een stijging van het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus. In december werden in Delhi 7.277 gevallen van besmetting met het coronavirus geregistreerd. Dit is het hoogste aantal sinds juni. Toen meldde de stad 7.948 gevallen.

Geen tekort medisch personeel

Jain deelde het parlement van Delhi maandag ook mee dat er geen tekort is aan medisch personeel in de staatsziekenhuizen en -klinieken, terwijl het aantal gevallen van het coronavirus in de nationale hoofdstad de afgelopen dagen is toegenomen. Terwijl Jain verklaarde dat er geen tekort was aan artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen en klinieken, gaf de regering ook een lijst van leegstaande posten uit, waarbij de minister zei dat de regering stappen onderneemt om deze in te vullen.

De regering werd ook gevraagd naar de stappen die worden ondernomen om de lege posten in te vullen. De regering deelde mee dat zij brieven heeft gestuurd naar de UPSC en de DSSSB met het verzoek om de lege posten in te vullen. Volgens de cijfers van de regering zijn er 1.236 erkende posten van specialisten in door de staat beheerde medische instellingen. Hiervan zijn er 932 bezet door reguliere kandidaten en 43 door contractuele werknemers, terwijl 261 posten onbemand zijn.

Er zijn 1.357 erkende posten voor algemeen medisch ambtenaar en daarvan zijn er 1.219 bezet, terwijl 44 posten door contractuele werknemers zijn bezet. Vierentachtig GDMO-posten zijn vacant.

Situatie in India

Tot dusver zijn in 23 staten en grondgebieden in totaal 1.700 gevallen van de Omicron-variant van het coronavirus vastgesteld, waarvan er 639 zijn hersteld, zo blijkt uit maandag bijgewerkte gegevens van het ministerie van Volksgezondheid van de Unie. Maharashtra heeft het grootste aantal van 510 gevallen geregistreerd, gevolgd door Delhi (351), Kerala (156), Gujarat (136), Tamil Nadu (121) en Rajasthan (120).

Arvind Kejriwal positief getest op Corona

Naast de stijgingen in het aantal Coronagevallen heeft ook Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal het opgelopen. Hij heeft dinsdag positief getest op Covid-19 en heeft milde symptomen. Dit heeft hij in een tweet laten weten. Hij heeft zich voorlopig afgezonderd.

Ik heb positief getest op Covid. Milde symptomen. Heb mezelf thuis afgezonderd. Degenen die de afgelopen dagen met mij in contact zijn gekomen, wordt vriendelijk verzocht zich af te zonderen en zich te laten testen,” twitterde Arvind Kejriwal.

Tijdens de stijging van het aantal gevallen van Covid-19 in de nationale hoofdstad, waaronder die van Omicron, had Arvind Kejriwal er zondag bij de mensen op aangedrongen niet in paniek te raken omdat de meeste infecties mild waren.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie