Coronatestconcerten gaan definitief door in 2021

De coronamaatregelen hebben op veel verschillende vlakken impact gehad op onze samenleving. Zowel de financiële gevolgen als de sociale gevolgen van deze maatregelen zijn ontzettend groot. Daarom is het kabinet op zoek naar manieren om het welzijn van de bevolking van Nederland te verbeteren. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Zo is er laatst bijvoorbeeld bekend gemaakt dat de Nederlandse overheid zo’n 200 miljoen euro vrijmaakt om het welzijn van de Nederlanders te verbeteren. Dit geld zal besteed worden aan verschillende bevolkingsgroepen die hard zijn getroffen door de maatregelen.

Evenementen afgelast

corona festival

Het is voor veel mensen vervelend dat alle evenementen en feesten van het afgelopen jaar zijn afgelast. Een groot deel van de Nederlanders kan daarom niet wachten totdat het weer mogelijk is om naar een festival of een concert te gaan. Ook bedrijven die evenementen organiseren hopen dat het niet lang meer zal duren voordat er weer evenementen kunnen worden georganiseerd. Op dit moment lijkt het er niet op dat er op de korte termijn weer feesten kunnen worden gegeven waar duizenden mensen naartoe gaan. Het coronavirus verspreidt zich nog steeds snel door het land en daarom zijn de maatregelen hard nodig. 

Engelse variant

corona cadabra

De Engelse variant van het coronavirus verspreidt zich sneller dan het originele virus. Daarom is het kabinet op dit moment erg voorzichtig met het versoepelen van maatregelen. Er zijn steeds meer besmettingen met deze mutatie van het coronavirus in Nederland. Dat is ook de reden dat de avondklok is ingevoerd en later is verlengd. Dit biedt weinig hoop voor mensen die werken in de evenementen sector of die graag naar een festival gaan. Toch is er hoop aangezien er proeven zijn aangekondigd voor evenementen met publiek. 

Congres

Vandaag was in Utrecht een zakelijk congres wat is geopend door staatsecretaris Mona Keizer van economische zaken en klimaat. Voor dit congres zijn mensen uit de evenementensector uitgenodigd om te praten over de toekomst van de sector. De staatssecretaris heeft op dit congres aangekondigd dat er definitief een dance event en een concert in de Ziggo Dome worden georganiseerd. Bezoekers die op deze evenementen aanwezig zijn moeten maximaal 48 uur van tevoren een coronatest hebben gedaan. Wanneer de uitslag van deze test negatief is mogen zij naar het concert. 

Heropening van de sector

Als sinds het begin van de coronacrisis ligt de hele evenementensector volledig plat. Daarom is het hoopgevend dat dit soort praktijktesten worden gedaan om te kijken naar een manier om de sector veilig te heropenen. Bij het evenement in de Ziggo Dome worden zo’n 1300 mensen verwacht. Deze mensen worden verdeeld in 5 bubbels van 250 personen en één groep van 50 mensen. Op het festivalterrein waar het dance event wordt georganiseerd worden 1500 bezoekers ontvangen die worden verdeeld in 3 groepen van 500 mensen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie