Slaat het coronavirus voor de 2e keer toe? En hoe houden verpleeghuizen zich dan staande?

Sinds een aantal maanden wordt heel Nederland in haar greep gehouden door het coronavirus. Tenminste, de richtlijnen en regels die opgesteld zijn om het coronavirus de das om te doen. In maart van 2020 hebben deze maatregelen veel effect gehad. Na maart en april is het aantal besmettingen flink afgenomen. Helaas raken steeds meer Nederlanders besmet met het coronavirus. Hierdoor vragen een aantal experts zich af hoe het zal gaan als het virus voor een tweede keer toeslaat. Het grootste gedeelte van de experts maakt zich voornamelijk zorgen om de verpleeghuizen, maar is dit wel terecht?

Gaan de verpleeghuizen wederom op slot als het coronavirus wederom om zich heen grijpt?

De kans is groot dat je de gevolgen van het coronavirus zelf ook al ondervonden hebt. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend. Al helemaal als deze hinder impact heeft gehad op een familielid in een verpleeghuis. Er zijn tijdens de corona crisis een aantal verpleeghuizen op slot gegaan. Veel experts vragen zich af of dit wederom zal gebeuren. Het grootste gedeelte van hen verwacht dat er ook weer een maximaal aantal bezoekers toegelaten aan worden. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

coronavirus verpleeghuizen

De voorzorgsmaatregelen in verpleeghuizen

Erg veel mensen weten dat ouderen sneller vatbaar zijn voor het vervelende coronavirus. Hierdoor hebben de experts van het Outbreak Management Team in begin 2020 besloten dat er meer voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden. Allereerst waren er geen bezoekers welkom. Gelukkig mocht er later in het jaar maximaal één bezoeker tegelijk langs komen. Daarnaast is het voor de verzorgers en de verpleegsters verplicht om mondkapjes te dragen.

Verdubbeld aantal patiënten in verpleeghuizen

Op dit moment is het aantal besmette mensen met het coronavirus in de verschillende verpleeghuizen verdubbeld. Echter, op dit moment is Covid-19 nog geen beroepsziekte. De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden zouden dit graag anders zien. Volgens een aantal van hen is het verstandig als het coronavirus een erkende beroepsziekte wordt. Dit zou goed zijn voor zowel hen als voor de patiënten. Deze bond is namelijk bang dat zij anders in een ‘welles-nietes’ spelletje terecht gaan komen. Wordt coronavirus toch als beroepsziekte erkend, dan zijn werkgevers verplicht om zieke werknemers door te betalen. Dit komt doordat deze een besmetting met deze ziekte kan leiden tot eventuele arbeidsongeschiktheid.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie