Het coronavirus slaat intens toe voor de tweede keer, inmiddels al meer dan 100.000 positieve tests bekend!

Het coronavirus zorgt al voor een lange tijd voor problemen in het land. In elke sector is het merkbaar en ondanks dat we dachten dat we het virus onder controle hadden, lijkt het nu toch weer de verkeerde kant op te gaan. Zo is afgelopen woensdag de grens van 100.000 positieve coronatests gepasseerd. 

Zoek de laatste cijfers in uw regio:

Of bekijk kaart Nederland met LIVE covid-19 statistieken.

De eerste coronagolf

Een aantal maanden geleden kregen we te maken met de eerste heftige coronagolf. Dit zorgde ervoor dat de ziekenhuizen overvol raakten en mensen zich bewust werden van de hoeveelheid schade die het virus veroorzaakte. Om de eerste coronagolf onder controle te krijgen, volgde er maatregelen. Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het coronavirus in relatief korte tijd onder controle was.

corona tweede golf

De maatregelen die het coronavirus voor de eerste keer onder controle hielden

Op het moment dat we in Nederland de controle over het virus leken te verliezen werden er effectieve maatregelen het land ingebracht. We hielden massaal 1,5 meter afstand en wasten keurig onze handen. Daarnaast besloten veel mensen om thuis te werken en gingen de scholen dicht.

Ook winkels en horeca-ondernemingen hielden zich strikt aan de regels waardoor het virus snel onder controle was. Helaas zorgde een versoepeling van de corona maatregelen ervoor dat men zich massaal minder goed hield aan de overige maatregelen. Voornamelijk hierdoor staat ons nu een zware tweede golf te wachten.

Zouden dezelfde coronamaatregelen nog een keer kunnen helpen?

Een vraag die velen zichzelf stellen is of dezelfde maatregelen nog een keer zouden kunnen werken. Het antwoord op deze vraag is dat het mogelijk is. Echter, de vraag die eerder gesteld moet worden, is of het haalbaar is om ons massaal nogmaals aan deze maatregelen te houden.

corona 2e golf

Zo zijn er grote groepen ontstaan die het nut van een aantal maatregelen niet inzien. Als steeds meer mensen hier hetzelfde over gaan denken, zal dit ervoor kunnen zorgen dat de grote groep die zich wel aan deze maatregelen wilt houden, minder voordeel behaald voor de Nederlandse maatschappij.

Er dienen dus maatregelen getroffen te worden waar het grootste gedeelte van de Nederlanders zich nog aan wilt houden, dit is lastig en vraagt wederom om veel inzet van de bevolking en het kabinet.

Meer kennis en mogelijkheden 

Nu we de 100.000 positieve testen zijn gepasseerd is het een feit dat we in de tweede coronagolf zitten. Toch staan we qua kennis en inzetbare hulpmiddelen er beter voor dan bij de eerste golf. Zo beschikken we nu over een veel ruimere testcapaciteit en is het sneller duidelijk waar het virus opduikt. Mede hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om de hoeveelheid gevolgen te beperken. Toch blijft het een lastige strijd en zullen er ook tijdens de tweede coronagolf veel slachtoffers kunnen vallen.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie