Zorgt de 2e golf van het coronavirus ervoor dat de kwaliteit van het openbaar vervoer verminderd?

Sinds een aantal maanden houdt het coronavirus heel de wereld in haar greep. Dit geldt dus ook voor ons land, Nederland. Ook in Nederland heeft iedereen erg veel last van de vervelende coronamaatregelen. Deze maatregelen zijn opgesteld om te voorkomen dat het coronavirus nog meer slachtoffers zou maken. Echter, doordat deze maatregelen op dit moment minder streng zijn, neemt het aantal besmettingen weer toe. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor allerlei verschillende sectoren, dus ook voor het openbaar vervoer.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Strengere controle op mondkapjes

In heel Nederland is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans op besmettingen kleiner wordt. Helaas zijn er ook veel Nederlanders die zich niet houden aan deze regels. Zo kiezen zij ervoor om te dicht tegen elkaar aan te gaan staan. Daarnaast dragen veel Nederlandse reizigers geen mondkapje. Hierdoor kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden. Helaas lopen de bedrijven in het openbaar vervoer hierdoor een veel geld mis. Om dit probleem op te lossen kiezen zij ervoor om strenger te controleren in het openbaar vervoer. 

coronavirus

Minder treinen in het openbaar vervoer door het coronavirus

De kans is groot dat er tijdens een tweede golf van het coronavirus wederom minder treinen gaan rijden. Dit is natuurlijk erg vervelend voor mensen met een lange overstap tijd. Echter, deze maatregelen worden genomen om op deze manier het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Dit komt doordat er dan minder mensen uit huis gaan en er hierdoor minder kans is op besmettingen.

Geen treinen door het coronavirus

Op het traject tussen Dordrecht en Geldermalsenreden er afgelopen donderdagochtend tot zeker 09:30 uur geen treinen. Volgens ProRail kwam dit door het coronavirus. Op de regionale verkeersleiding post is er een personeelstekort ontstaan. Dit heeft te maken met een besmette medewerker van het bedrijf. Volgens een aantal reizigers neemt de kwaliteit van het openbaar vervoer steeds verder af door het coronavirus. Veel van hen zijn dan ook bang dat dit tijdens een tweede golf nog vaker gaat gebeuren. Helaas zijn er een aantal experts die deze verontrustende berichten bevestigen.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie