Het coronavirus grijpt voor een 2e keer om zich heen, hoe kan het dat de parken en nachtwinkels in Nederland nog open mogen blijven?

Op dit moment loopt het aantal mensen met het coronavirus gigantisch hoog op. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende brandhaarden in Nederland. Daarnaast denken een aantal onderzoekers dat de tweede golf voor een deel veroorzaakt is door de feestvierende jongeren in ons land. Vervolgens hebben deze jongeren het virus overgedragen aan medestudenten. Echter, het overdragen van het virus gebeurt nog steeds onder een groot gedeelte van de jongeren, bijvoorbeeld in de verschillende parken in ons land. Hoe kan het dat de Nederlandse experts niet ingrijpen?

De situatie in Nederland

Volgens het grootste gedeelte van de experts zitten we momenteel in de tweede golf van het coronavirus. Helaas loopt het aantal besmettingen nog steeds in een rap tempo op. Afgelopen weekend is zelfs de signaalwaarde van het coronavirus boven een kritische waarde uitgekomen. Dit zorgt er daarom ook voor dat er veel meer maatregelen genomen zijn, maar daarnaast ook worden genomen. Eén van de veel bepleite maatregelen is het eerder sluiten van de verschillende parken en nachtwinkels. 

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

coronavirus

Het effect van het sluiten van nachtwinkels

Het grootste gedeelte van de experts vraag zich af of het sluiten van nachtwinkels wel zin heeft. Echter, afgelopen weekend bleek dat na de sluiting van de meeste cafés (om 22:00 uur), het grootste gedeelte van de jongeren hun alcoholische versnaperingen haalde bij supermarkten, zoals de Albert Heijn. Dit is natuurlijk niet de manier om het coronavirus de kop in te drukken. Daarnaast zorgt dit er enkel en alleen voor dat de kans op meer verspreidingen groter wordt. Zeker wanneer de afgesproken 1,5 meter afstand ook niet meer gehandhaafd blijft. Kortom, volgens een aantal experts kan het sluiten van nachtwinkels ervoor zorgen dat het aantal besmettingen minder snel oploopt. 

coronavirus

De kans op een besmetting na 22:00

Zoals algemeen bekend is, kan het coronavirus natuurlijk geen klokkijken. Echter, volgens een aantal experts neemt de kans op besmettingen voornamelijk toe na 22:00 uur. Dit komt in de meeste gevallen namelijk door het gedrag van de mensen. Tijdens een avondje uit is de kans groot dat mensen alcohol drinken. Door het effect van deze alcoholische dranken, houden steeds minder mensen zich aan de afgesproken 1,5 meter afstand. Echter, daarnaast is er in het centrum van Amsterdam een verbod op de verkoop van alcoholische versnaperingen (op donderdag tot en met zondag na 16:00). Deze maatregel wordt ook wel de AVP genoemd. 

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie