Brazilaanse coronamutant

Er worden wereldwijd enorm veel corona vaccins ontwikkeld om voor eens en voor altijd van het virus af te komen. Echter, naast dat er nieuwe vaccins worden ontwikkeld, komen er ook nieuwe mutaties bij. Zo hebben we te maken met de Britse variant, de Afrikaanse variant, maar nu ook met de Braziliaanse variant. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

De Braziliaanse mutant gaat al even rond in Zuid-Amerika

De Braziliaanse mutant van het corona virus verspreidt zich erg snel door Zuid-Amerika. Echter, doordat Nederlanders die kant op reizen voor bijvoorbeeld werk, hebben ze dit virus mee teruggenomen naar Nederland. De mutant is aangetroffen in Brabant en het is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Het RIVM test namelijk wekelijks steekproefsgewijs waarbij er goed wordt gekeken naar de samenstelling van de virussen. 

Brazilaanse coronamutant

Dat de Braziliaanse mutant is ontdekt, is inmiddels al twee weken geleden. Het ging hierbij om een persoon die werkzaam is in een zorginstelling. Er is direct een bron- en contactonderzoek gestart om te kijken naar hoeveel anderen het virus eventueel zouden kunnen hebben.  

Het gaat niet om de variant die zich verspreidt in Manaus

De Braziliaanse variant die in Manaus voor veel problemen zorgt, is niet degene die nu in Nederland is ontdekt. Het gaat hierbij om een mutant die voornamelijk in Rio de Janeiro rond gaat. Deze mutant is vergelijkbaar als de Zuid-Afrikaanse variant. Echter, er moet nog wel onderzocht worden om te kunnen bepalen hoe ernstig deze variant van het coronavirus is. 

Corona-teller.nl
corona vaccinatie

Meerdere keren besmet raken met corona door mutanten

Een angst die zich verspreidt is dat de mutaties ervoor zorgen dat mensen vaker dan één keer besmet zouden raken. Zo zou een persoon wellicht eerst met de eerste variant van corona besmet kunnen raken en later met bijvoorbeeld de Zuid-Amerikaanse variant. Daarnaast vraagt elke mutatie om veel onderzoek en kan een mutatie zoals de Britse variant voor flinke wijzigingen in het beleid kunnen zorgen. Daarnaast is niet elk vaccin bestemd tegen verschillende mutaties. Zo blijkt bijvoorbeeld het vaccin van Janssen niet bestemd te zijn tegen de Zuid-Afrikaanse variant van corona. 

Het vaccin van Janssen blijkt overigens wel goed te werken tegen de andere varianten van het coronavirus en de farmaceut bevindt zich in Nederland. Dit zou kunnen betekenen dat Nederland sneller voorzien kan worden in een grotere hoeveelheid vaccins. Echter, voordat dit vaccin grootschalig ingezet kan worden, moet het eerst zeker zijn dat het wel effectief genoeg is. Nu lijkt het te gaan om een effectiviteit van 66%.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten