3000 nieuwe positieve coronatests in één etmaal

Het aantal corona patiënten neemt in Nederland hard toe. Zo worden er dagelijks veel positieve tests gedaan. Afgelopen etmaal hebben we dan ook te maken met een recordaantal positieve coronatesten. Zo zijn er de afgelopen 24 uur 2999 mensen positief getest. Ten opzichte met de dag ervoor is dit een stijging van 10%.

Aantal besmettingen in uw regio?

Check hieronder of bekijk onze Corona Kaart Nederland

Het sterfaantal

Het sterfaantal neemt de afgelopen dagen ook weer toe. Zo zijn er in de afgelopen 8 mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Dat het aantal dodelijke slachtoffers toeneemt zorgt voor een zorgwekkende situatie. Wel zijn de ziekenhuizen nu beter voorbereid en doen zij er nogmaals alles aan om het aantal slachtoffers te beperken. Toch blijft het voor iedereen de vraag hoe het virus zich verder zal ontwikkelen. 

Plaatselijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden

Doordat het aantal besmetten erg snel stijgt, komen er steeds meer plaatselijke maatregelen. Dit om te voorkomen dat het virus zich razendsnel door heel het land verspreid. Er zijn momenteel een aantal ‘kachels’ die te maken hebben met heftigere maatregelen dan in het rest van het land. Deze extra maatregelen zijn vanavond om 18:00 ingegaan. 

corona testen

De regio’s waar extra maatregelen nodig zijn

In Nederland zijn er een aantal regio’s waar het virus zich op dit moment erg snel verspreid. Zo zie je dat het aantal corona patiënten in Brabant en Flevoland erg snel toeneemt. Naast deze twee regio’s treft Groningen en het zuiden van Zuid-Holland het ook heftig. Onder andere deze regio’s ervaren zwaardere maatregelen. Dit om ervoor te zorgen dat het virus zo veel mogelijk plaatselijk blijft. 

Nog voldoende ruimte op de intensive care

Na de eerste coronagolf is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er tijdens een tweede coronagolf een betere zorg verleend kan worden. Zo kregen de ziekenhuizen de opdracht van meneer De Jonge om de hoeveelheid ruimte op de ic te laten stijgen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de tweede coronagolf een kleinere invloed zou hebben op de rest van de zorg. Toch komt de tweede coronagolf eerder dan gedacht en heeft niet elke ziekenhuis de tijd gehad om te zorgen voor een grotere capaciteit. Wel is het gemiddeld totaalaantal ic-plekken in Nederland toegenomen.

corona Nederland
Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie