België heropent nachtleven volgende week

Nachtclubs en discotheken in België kunnen volgend weekend weer open en de verplichte sluitingstijd voor de horeca om middernacht wordt op 18 februari afgeschaft. Dat heeft minister-president Alexander De Croo vrijdagmiddag bekendgemaakt.

In België is de code rood teruggebracht tot code oranje, waardoor meer bezoekers naar de evenementen- en cultuurindustrie kunnen gaan.

Bezoekers in cafés, bars en restaurants kunnen weer bestellen en blijven hangen aan de bar in plaats van plaats te nemen aan een tafel voor maximaal zes personen. Bezoekers zijn niet langer verplicht een mondmasker te dragen, maar het personeel moet dat wel blijven doen.

Mondmaskers zijn niet langer verplicht in openbare gelegenheden of in het openbaar vervoer voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Thuiswerken is niet langer verplicht, maar wordt “sterk aangemoedigd“.

Het Overlegcomité van de zes regeringen zal begin maart opnieuw bijeenkomen. Daarna zal worden besloten of de situatie in corona voldoende is verbeterd om code geel in te voeren, waarbij bijna alle maatregelen worden geannuleerd. “Het voorjaar ziet er rooskleuriger uit“, zei De Croo, hoewel hij waarschuwde voor overhaasting.

We zetten grote stappen in de richting van een nieuw normaal leven‘, zei premier Justin Trudeau, die eraan toevoegde dat we niet de fout moeten maken te denken dat het nu voorbij is. “Elke keer dat we dachten dat we de infectie hadden verslagen, kwam hij terug om ons te achtervolgen. Elke dag worden er ruwweg 300 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Het zou een vergissing zijn om dit af te doen als de zoveelste seizoensgriep.”

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie