Welke extra corona maatregelen vanaf 20 januari extra?

Ondanks dat het aantal nieuwe corona besmettingen per dag afneemt, heeft het kabinet toch besloten om extra maatregelen in te voeren. Hetgeen dat tot dit besluit heeft geleid, is de Britse variant van het coronavirus. Deze variant kan zich stukken sneller verspreiden en een harde aanpak is daarom onvermijdelijk. 

Wat gaat er vanaf nu anders?

Het kabinet heeft toch besloten om te werken met een avondklok. Deze avondklok zal vanaf zaterdag of zondag in kunnen gaan als er een meerderheid tot stand komt in het parlement. Op het moment dat de avondklok geldt, mag je tussen 20:30 en 04:30 de deur niet meer uit. Alleen met een geldige reden is het vanaf vrijdag mogelijk om na 20:30 buiten te zijn. Om een uitzondering te krijgen op de regel, dien je een ondertekende verklaring te hebben. 

Mocht je de maatregel niet nastreven, dan riskeer je een boete van 95 euro. Daarnaast wordt het vervalsen van een verklaring gezien als fraude en wordt daar hard op ingegrepen.

Een avondklok werkt ook tegen corona in andere Europese landen

Of een maatregel alleen werkt is niet goed te zeggen. Wel lijkt de avondklok in combinatie met andere maatregelen in andere Europese landen wel te werken. Bovendien kunnen er nu beter ook voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat de Britse variant van het coronavirus voor extreme gevolgen zorgt. 

corona 2021

Nog minder bezoekers thuis ontvangen

Naast de avondklok geldt ook het dringend advies om niet meer dan één bezoeker uit te nodigen. Het aantal sociale contacten moet beperkt worden tot een minimum om de nieuwe variant van het coronavirus voor te zijn. Op dit moment vinden er namelijk nog te veel besmettingen plaats wanneer mensen bij elkaar op bezoek gaan. 

Hoe lang gaan de maatregelen nog gelden?

Veel mensen vragen zich af hoe lang deze strenge maatregelen nog zullen gelden. Toch is hier nog niet veel over te zeggen en hangt het voornamelijk af van het aantal nieuwe besmettingen per dag. Dit dient namelijk tot een minimum beperkt te worden om de groei van het Britse coronavirus aan te kunnen. Op het moment dat het onder controle lijkt te zijn, zullen eerst de scholen weer geopend te worden. Hierbij wordt er op gericht om eerst de basisscholen weer te openen.

corona-2511

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie