Vaccin tegen corona

Er zijn veel mensen die niet kunnen wachten tot we kunnen beginnen met het vaccineren op grote schaal. Dat is op dit moment namelijk het enige positieve vooruitzicht wat we hebben op het gebied van corona. Verder ziet het er namelijk niet goed uit voor de Nederlanders. De lockdown is verlengd en de Engelse variant is steeds meer in opkomst. We willen voorkomen dat we in Nederland dezelfde taferelen als in Londen en andere delen van Engeland krijgen. Daarom is de lockdown verlengd. Gelukkig wijzen de eerste onderzoeken er op dat de bestaande vaccins tegen corona ook werken tegen de Engelse variant. Hopelijk is dit het begin van het einde van de coronacrisis.

Vaccin corona onveilig?

Het is belangrijk dat een vaccin veilig is. Dit is het grootste punt van discussie op het gebied van vaccinaties tegen het coronavirus. Er zijn veel mensen die zich niet willen laten vaccineren vanwege de snelheid waarmee het vaccin is ontwikkeld. Normaal gesproken duurt het jaren voordat een vaccin is goedgekeurd, terwijl de vaccinaties tegen het coronavirus al binnen 9 maanden was goedgekeurd. Daarom hebben sommige mensen niet veel vertrouwen in dit vaccin.

Vaccin tegen corona

Dat het vaccin zo snel is goedgekeurd, heeft te maken met de grote vraag van over de hele wereld. Daardoor is er met veel meer mankracht gewerkt aan het nieuwe vaccin. Op die manier is het mogelijk om veel sneller een werkend vaccin te creëren. Het vaccin is eerst op duizenden mensen getest om te kijken naar de mogelijke bijwerkingen. Vanaf het begin werd verwacht dat het vaccin enkele bijwerkingen zou hebben zoals koorts en andere vrij milde klachten. De afgelopen dagen kwam het schokkende bericht uit Noorwegen dat er dertien ouderen zijn overleden nadat ze het vaccin tegen corona toegediend hadden gekregen. 

Bijwerkingen bij ouderen

In Noorwegen wordt onderzoek gedaan naar de dood van dertien mensen van boven de tachtig die kort nadat ze het coronavaccin van Pfizer kregen zijn overleden. Het is op dit moment nog niet duidelijk of hun dood direct in verband staat met het coronavaccin. Een woordvoerder van het Noorse medicijnagentschap benadrukt wel dat het om ouderen ging die al een zwakke gezondheid hadden. Daardoor zou het toeval kunnen zijn dat zij kort nadat ze gevaccineerd zijn tegen corona overlijden, maar dit kan bijvoorbeeld ook komen door de bijwerkingen van het vaccin.

Wanneer iemand een zwak afweersysteem heeft, kunnen bijwerkingen zoals koorts hen misschien wel fataal worden. In Nederland zijn na de eerst vaccinaties honderden meldingen binnengekomen van bijwerkingen. Het overgrote deel van deze meldingen ging om milde bijwerkingen die van tevoren verwacht waren. In ons land zijn tot nog toe geen verdachte sterfgevallen voor gekomen sinds we begonnen zijn met het vaccineren tegen corona.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie