De corona-demonstratie die gepland staat op 25-01-2021 in Deventer veroorzaakt nu al in paniek bij de bewoners

De corona maatregelen die continu zijn veranderd, vormden een lange tijd geen probleem. Echter, nu de avondklok erbij is gekomen, zijn veel mensen het niet meer met het corona beleid eens. De afgelopen nachten waren er veel demonstraties en vermoedelijk zullen er nog veel meer komen. Een corona-demonstratie die gepland staat op vandaag, gaat plaatsvinden in Deventer. De demonstratie is aangekondigd op sociale media en hoe serieus deze demonstratie precies zal zijn, wordt nog onderzocht.

Mensen worden via sociale media opgeroepen om deel te nemen aan de demonstratie

De boodschap die massaal wordt verspreid via sociale media klinkt als volgt: ‘vandaag is de dag dat we opstaan tegen alle regels en de orde’. Mensen roepen hiermee op om met zijn allen naar Deventer te komen om te demonstreren tegen het corona beleid. Volgens de berichten zal de demonstratie net voor negen uur beginnen. 

corona avondklokkk

In meerdere plekken waarschijnlijk protesten

De corona-demonstratie die via sociale media wordt aangekondigd wordt uiterst serieus genomen. Naast dat er een corona demonstratie in Deventer plaats gaat vinden, zal dit zeer waarschijnlijk ook in andere steden gebeuren. Om hierop voor te bereiden komt de veiligheidsberaad vandaag bijeen. Tijdens dit beraad wordt er onder andere gesproken over de hoeveelheid politie die ingezet gaat worden. Daarnaast wordt er besproken hoe zulke situaties in het vervolg aangepakt gaan worden. Dit om zo de veiligheid van de burger ook tijdens deze grimmige tijden te kunnen waarborgen. 

corona avond

De corona avondklok staat op de planning als tijdelijke maatregel

Mark Rutte heeft tijdens de afgelopen persconferentie laten weten dat zij liever ook niet deze maatregel in werking wilden laten treden. Echter, door de ernst van de situatie zit er niks anders op. Wel is er ook tijdense deze persconferentie aangekondigd dat de avondklok de eerste maatregel zal zijn die geschrapt wordt wanneer er weer meer mogelijk is.

Desondanks zijn er nog steeds erg veel mensen die het nut van de avondklok niet inzien en daarom nu volop er tegenin gaan. In hoeverre de demonstraties zin hebben, zal na verloop van tijd blijken. Wel zou het toegeven aan deze demonstraties tot veel kritiek kunnen leiden. Bovendien kan het er ook voor zorgen dat er veel sneller gewelddadige demonstraties tot stand zullen komen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie