Veel onrust rondom het corona vaccin, hoe lang ben je eigenlijk beschermd?

Het corona vaccin zorgt de laatste jaren voor ontzettend veel opschudding. De kans bestaat dat het coronavirus verslagen kan worden dankzij de vaccins. Helaas is het voor een groot deel van de mensen in Nederland op dit moment nog niet helemaal duidelijk waarom de vaccins nou eigenlijk zo berucht zijn. Er zijn een aantal experts die het corona vaccin op dit moment nog niet vertrouwen. Volgens de minister Hugo de Jonge is het vaccin uitvoerig getest en is het van belang dat iedereen het vaccin tot zich gaat nemen om het coronavirus te kunnen verslaan. 

corona

Vragen rondom het vaccin

Erg veel mensen in Nederland hebben vragen rondom het corona vaccin. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende onderdelen van het vaccin. Het corona vaccin zorgt er helaas voor dat erg veel mensen vragen hebben. Dit komt vooral door de communicatie rondom het vaccin. Veel mensen vinden dat het vaccin te snel ontwikkeld is en dat er te weinig onderzoek naar het vaccin is gedaan, maar is dit eigenlijk wel zo? Volgens de Nederlandse Overheid zijn alle verschillende processen rondom het vaccin versneld. Daarnaast zijn de processen tegelijk ingezet en hierdoor is het corona vaccin zo snel op de markt gekomen. 

Hoe vaak is een vaccinatie nodig?

Wanneer iemand zich wil laten vaccineren tegen het coronavirus, is de kans groot dat hij of zij veel vragen heeft. Veel mensen vragen zich af hoe vaak een vaccinatie nodig is. Allereerst is het van belang dat er twee keer gevaccineerd wordt. Er zitten drie weken tussen de eerste en de tweede prik. Tenminste, dit is op dit moment de bedoeling. Volgens hoogleraar vaccinologie in Groningen Anke Huckriede is dat ontzettend risicovol. De kans bestaat dat de bescherming dan niet optimaal is. 

Hoe lang ben je beschermd tegen het virus?

Een vaccinatie van het coronavirus zorgt ervoor dat iemand voor een bepaalde tijd beschermd is. Helaas is het op dit moment nog niet helemaal zeker hoe lang dit nou eigenlijk is. Volgens een aantal experts is de bescherming na de vaccinatie na 3 maanden nog steeds onverminderd hoog. Het is van belang dat er meer onderzoek gedaan gaat worden om erachter te komen hoe lang het corona vaccin nou eigenlijk werkt. Tot die tijd is het nog niet helemaal duidelijk hoe lang het vaccin nou eigenlijk zorgt voor bescherming. Op dit moment hebben de ziekenhuizen erg druk dus het is van belang dat hier snel duidelijkheid over komt, ook voor de medewerkers uit de zorg.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie