Hoe kan het dat er door het coronavirus ongeveer 80 operaties uitgesteld zijn in het Martini Ziekenhuis in Groningen?

Helaas heeft iedereen al eens te maken gehad met het vervelende coronavirus.  Tenminste, de regels en richtlijnen die door het coronavirus gehanteerd worden, zullen in ieder geval voor veel vervelende situaties hebben gezorgd. Echter, de kans is ook groot dat bijna iedereen iemand kent die al eens besmet is geraakt met het coronavirus. In veel gevallen zijn de besmette mensen niet direct in het ziekenhuis terecht gekomen. Helaas komen er natuurlijk ook nog steeds mensen op de intensive care. Doordat het aantal besmettingen steeds verder toeneemt, neemt het aantal opnames op de IC ook steeds verder toe, dit kan vervelende gevolgen hebben voor de gehele gezondheidszorg.

Veel mensen besmet met het coronavirus in Groningen

Na de zomervakantie van het jaar 2020, zijn er veel verschillende besmettingen geweest in Groningen. Volgens veel experts komt dit voor een groot gedeelte door het aantal studenten in Groningen. Er zijn immers ook al veel studenten in Groningen die al eens in quarantaine gegaan zijn. Echter, dit heeft onvoldoende effect gehad op het aantal besmettingen in Groningen. Hierdoor denken veel experts dat het niet met de studenten te maken heeft.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

coronavirus covid

Twee operatiekamers gesloten 

Het Martini Ziekenhuis in Groningen sluit de aankomende weken twee operatiekamers. Dit komt doordat er te weinig capaciteit is om deze operaties uit te voeren. Meer dan 10 procent van het personeel is ziek. Hierdoor worden meer dan 80 operaties niet uitgevoerd. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend voor patiënten. Toch denken de experts dat de impact zo klein mogelijk blijft doordat er ‘maar’ twee operatiekamers gesloten worden.

Door het coronavirus is de gehele buffer benut

De Topman van het Martini Ziekenhuis in Groningen maakt zich ontzettend veel zorgen. Dit komt voor het grootste gedeelte doordat de vraag naar extra personeel niet beantwoord kan worden. De personeels capaciteit is voor het grootste gedeelte benut. Hierdoor denken veel experts dat dit tijdens een eventuele tweede golf nog veel erger kan worden. Om er toch voor te zorgen dat de schade zo beperkt mogelijk blijft, worden deze voorzorgsmaatregelen genomen. Naast dat deze voorzorgsmaatregelen genomen worden, zijn er natuurljk ook nog de maatregelen die afgelopen maandag ingegaan zijn.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie