Noorwegen schrapt laatste maatregelen

De Noorse premier Jonas Gahr Stre heeft zaterdag gezegd dat de laatste coronamaatregelen van het land onmiddellijk buiten gebruik zal worden gesteld. Het land treedt hiermee in de voetsporen van Denemarken en Zweden, die onlangs alle beperkingen hebben afgeschaft.

In drukke situaties hoeven Noren niet langer een meter afstand te houden of een mondmasker te dragen. Wie kwetsbaar is, wordt niettemin aangeraden voorzichtig te blijven.

Voor het grootste deel is de pandemie niet langer een grote zorg,” voegde Stre eraan toe. “Omikron veroorzaakt veel minder ziekte, en vaccins houden ons goed beschermd.”

Reizigers naar Noorwegen hoeven zich niet langer van tevoren te registreren. Ongevaccineerden hoeven ook niet langer een negatief testresultaat te laten zien.

Grootste deel van de maatregelen begin Februari stopgezet

Op 1 februari heeft de regering het merendeel van de maatregelen ingetrokken. Sindsdien is thuiswerken facultatief geworden en mogen restaurants na 23.00 uur alcohol aanbieden. De virulente omikron-variant van het virus dwong het Scandinavische land in december tot tijdelijke lockdown.

Op Spitsbergen, een reeks Noorse eilanden, gelden nog steeds allerlei beperkingen. Dit is te wijten aan het feit dat de gezondheidszorg in het gebied schaars is.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie