Het nieuwe aantal coronabesmettingen vandaag

Het coronavirus is inmiddels al een lange tijd in ons land. Het aantal besmettingen varieert per week en is op dit moment weer erg hoog. Doordat het aantal besmettingen erg hoog is, is de overheid zeer waarschijnlijk genoodzaakt om de maatregelen aan te s scherpen tijdens de kerstvakantie. De kans dat er nog meer maatregelen komen tijdens de feestdagen is overigens klein. 

Hoeveel mensen mogen er langskomen tijdens de kerst?

Iedereen had zich een lange periode verheugd op de kerst. Dit omdat er een kans was dat er dan een grotere groep bijeen zou mogen komen. Dit blijkt helaas niet het geval te zijn en het maximale aantal gasten is 3 personen buiten het eigen huishouden om. Voor veel mensen is dit een enorme domper.

Het nieuwe aantal coronabesmettingen vandaag 1

Het exacte aantal besmettingen in het afgelopen etmaal

Tussen dinsdag ochtend en woensdag ochtend zijn er 6589 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Ten opzichte van een dag eerder is dit een stijging. Als het aantal coronabesmettingen zo blijft oplopen, zullen er meer maatregelen volgen. Waar deze maatregelen precies genomen gaan worden, is nog onduidelijk. Wel is er een grote kans aanwezig dat dit zal gebeuren bij de scholen. Dit omdat een groot gedeelte van de coronabesmettingen tot stand komt in scholen.

Toch wel 1,5 meter afstand houden voor jongeren?

Op dit moment hoeven jongeren geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Veel experts vinden dit vreemd omdat een groot gedeelte van de coronabesmettingen tot stand komt bij jongeren. Er is dan ook een grote kans aanwezig dat deze maatregel teruggedraaid gaat worden. Het enige lastige hiervan is dat middelbare scholen over het algemeen al een ruimte tekort hebben. Hierdoor wordt het nog lastiger om de leerlingen goede les te kunnen bieden. Op het moment dat er besloten wordt dat leerlingen ook afstand van elkaar moeten houden, zal er hiervoor een oplossing verzonnen moeten worden. Dit om zo te voorkomen dat leerlingen een leerachterstand oplopen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie