Huidige systeem Coronatesten niet klaar voor een 2e golf

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen het dagelijks over het Coronavirus. Dit is natuurlijk logisch, het virus heeft namelijk erg veel impact op de huidige maatschappij. Om het Coronavirus zo ver mogelijk in de dammen, is het sinds een aantal maanden mogelijk om een Coronatest te doen. Dit is mogelijk voor zowel particulieren als professionals. Op dit moment zijn er veel mensen die zich al eens hebben laten testen. Echter, is er op dit moment voldoende testcapaciteit mocht er een tweede golf komen?

De conclusie van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Volgens de verschillende experts is het huidige systeem nog niet helemaal klaar voor een tweede golf. Toch verwacht het grootste gedeelte van de expert een nieuwe golf. Echter, een groot deel van deze experts denkt dat het momenteel niet mogelijk is om iedereen met klachten te kunnen testen. Dit is erg vervelend, terwijl het natuurlijk wel mogelijk is dat meer mensen zich gaan testen.

Corona test

Meer Coronatesten door de griep

De kans is groot dat je zelf ook al eens verkouden bent geworden tijdens de koudere maanden van het jaar. Waarschijnlijk zal dat aankomend jaar ook weer gebeuren. Helaas vragen veel mensen zich af of dit een standaard griep is, of dat zij last hebben van het Coronavirus. In de huidige zomermaanden zijn er al lange wachttijden om een Coronatest te kunnen doen. Volgens het grootste gedeelte van de experts zal dit de aankomende periode ook weer gebeuren, zeker wanneer het griepseizoen wederom terug zal keren. 

Coronatesten in komende maanden

Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is er op korte termijn een groot tekort aan de Coronatesten. Zij hebben namelijk een onderzoek gedaan naar 25 GGD’s en de testlaboratoria. Op dit moment verwachten experts dat er in de maand november ongeveer 55.000 tests per dag nodig zijn. Dit loopt in februari op tot wel 85.000 tests per dag. Om dit op een juiste moment te kunnen realiseren is het van belang dat alle partijen beter communiceren. Dit geldt voor iedereen uit de gehele maatschappij.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie