De eerste coronagolf is net achter de rug, krijgen we nu te maken met een 2e coronagolf?

In april/maart 2020 kregen we in Nederland massaal te maken met het virus genaamd corona. In het begin werd er vrij laks naar gekeken en liepen de besmettingen al snel hoog op. De ziekenhuizen raakten overvol en Nederland had het virus niet meer onder controle. Om ervoor te zorgen dat het coronavirus wel weer onder controle kwam, werden er een aantal noodzakelijke maatregelen getroffen. We gingen medio maart massaal in een intelligente lockdown.

De intelligente lock down hield het coronavirus onder controle

In tegenstelling tot andere landen werd er in Nederland gekozen voor een intelligente Lock down. Deze aanpak zorgde ervoor dat het aantal besmettingen en ziekenhuisgevallen sterk afnam. Daarnaast heeft onze economie hierdoor minder moeten lijden. Echter, na een periode in een intelligente lock down geweest te zijn, werd er meer verantwoordelijkheid bij de Nederlanders zelf gelegd. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Coronavirus

Een stijging van het aantal corona besmettingen

De intelligente lockdown zorgde er dus voor dat we het virus onder controle kregen en hielden. Er leek ruimte te zijn voor meer vrijheid. Wel kregen elke Nederland de verantwoordelijkheid om zich nog even aan een aantal regels te houden. De 1,5 meter afstand is één van deze maatregelen. Op vakantie gaan werd weer toegestaan en alles leek weer even als voorheen. Helaas zorgde de vermindering van de hoeveelheid regels ervoor dat veel mensen ze niet meer na kwamen. Hierdoor wist het virus voor een tweede keer toe te slaan. Op dit moment lopen de aantal besmettingen erg snel hoog op en lijkt het alsof we in een tweede coronagolf terecht kunnen komen. 

Voorkom een tweede coronagolf!

Het is van belang dat we ons massaal bewust zijn van de situatie waarin we verkeren. Zo zorgt een tweede coronagolf in ons land voor gevolgen die niet te overzien zijn. Onder andere de economie zal hier flink onder lijden. Het is juist daarom belangrijk dat we ons aan de regels blijven houden. Als we nu een aantal van onze vrijheden inleveren, zorgt dit ervoor dat we sneller al onze vrijheden weer terugkrijgen. Kijk daarom vooral naar de toekomst en houd er rekening mee dat een tweede coronagolf enorme gevolgen kan hebben.  Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een coronavaccin en zou dit het virus die das om kunnen doen.

Capaciteit IC Coronavirus
Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie