Meerdere landen weren Russische vliegtuigen

Als gevolg van de invasie van Rusland in Oekraïne zal Duitsland de komende drie maanden geen extra Russische straaljagers toelaten in het land, aldus het Duitse persbureau DPA. Kort daarna verklaarden België, Frankrijk en Italië dat Russische vliegtuigen de toegang tot hun luchtruim zal worden ontzegd. Vanaf zondagnacht zal Nederland zijn luchtruim blokkeren voor vliegtuigen uit Rusland.

Het is mogelijk dat later vandaag wordt besloten de maatregel in heel Europa in te voeren. Estland, Litouwen, Letland, Roemenië, Bulgarije, Polen, Denemarken, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk behoren tot de Europese landen die er al voor hebben gekozen dezelfde aanpak in te voeren. Roemenië blijft een uitzondering maken voor vluchten waarvoor medische bijstand nodig is.

Lange omweg voor Russische vluchten

Als gevolg daarvan moeten vluchten die vanuit Rusland vertrekken een lange omweg maken. Ook de IJslandse regering heeft zondag de sluiting van haar luchtruim aangekondigd.

Bij wijze van vergelding heeft Rusland ook zijn luchtruim gesloten voor vliegtuigen uit veel van deze landen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie