Kan extra Vitamine D helpen om het coronavirus uit de wereld te helpen in 2020?

Sinds een aantal maanden wordt heel Nederland in haar greep gehouden door het coronavirus. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend voor jong en oud. Helaas is de kans klein dat dit de komende weken snel opgelost gaat worden. Echter, er zijn wel veel verschillende onderzoeken naar de oorzaak  van de vervelende ziekte.

Vitamine D Tegen Corona Besmetting: 4 Studies Vergeleken

Eén van de oorzaken van het krijgen van de ziekte is een tekort aan Vitamine D. Dit komt doordat Vitamine D ervoor zorgt dat je een beter immuunsysteem hebt. Experts vragen zich op dit moment af of een tekort aan Vitamine D daadwerkelijk besmettingen veroorzaakt.

Ook wordt onderzocht of vitamine D tabletten je minder vatbaar maken tegen het Coronavirus. En daarbij onderzoeken ze ook welke vitamine d is het beste.

Extra vitamine D als je weinig buiten bent vanwege corona? Het voedingscentrum geeft advies, in bovenstaande video!

De zomer van 2020

Volgens de statistieken Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s) zijn er in de zomer van 2020 weinig mensen besmet geraakt. Dit heeft deels met de maatregelen van de Nederlandse regering te maken. Daarnaast heeft het  natuurlijk ook te maken met de dagbesteding van veel mensen. Erg veel mensen hebben tijdens de zomer veel tijd in de buitenlucht doorgebracht. Doordat de zon buiten scheen, krijgen al deze mensen zonnestralen op hun lichaam. Door middel van deze zonnestralen kan het zo zijn dat je meer Vitamine D aanmaakt. Volgens experts heeft ook dit mede ervoor gezorgd dat er minder mensen besmet geraakt zijn met het coronavirus in de zomer van 2020.

coronavirus

Vitamine D zorgt voor een beter weerstand tegen het coronavirus

Op dit moment is het algemeen bekend dat vitamine D goed is voor de gezondheid. Deze vitamine D komt voor uit zonlicht. Echter, het is natuurlijk ook niet goed om te veel in de zon te liggen. Dit is erg schadelijk en veroorzaakt vervelende ziektes. Daarentegen is het wel belangrijk om af en toe voldoende zonlicht te krijgen en hierdoor extra Vitamine D aan te maken. Dit kan dus ook helpen om het coronavirus uit te bannen. Tenminste, als iedereen voldoende zonlicht tot zich neemt.

Nieuwe maatregelen om het coronavirus uit te bannen

Naast dat het goed is om regelmatig Vitamine D tot je te nemen. Vitamine D kopen kan online, maar ook bij de lokale drogist. Het is natuurlijk ook belangrijk om je aan de regels van de Nederlandse overheid te houden. Regels zoals de 1,5 meter afstand en de mondkapjes verplichting in het openbaar vervoer, kunnen op lange termijn veel besmettingen tegen gaan. Bovendien gelden er sinds afgelopen vrijdag ook een aantal extra regels in de Randstad. Op deze manier probeert de Nederlandse overheid het coronavirus uit te bannen door middel van de regionale aanpak.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie