Het coronavirus zorgt veel ophef, ook de bn’ers staan tijdens de coronacrisis in 2020 lijnrecht tegenover elkaar

Maandagavond is er veel ophef ontstaan over het beleid rondom het coronavirus. Een aantal artiesten zijn het momenteel niet eens met de besluiten van de tweede kamer. Dit heeft ertoe geleid dat zij een actie zijn begonnen. Zo zijn er een aantal grote influencers die hun bereik momenteel gebruiken om #ikdoenietmeermee door het land te verspreiden. Hierbij laten ze weten dat zij hun ‘bek niet meer houden’.

https://www.instagram.com/p/CFaANFaBMkr/

De beweegredenen van de influencers

Corona bn'ers

Er zijn een aantal zaken die tot dit drastische besluit hebben geleid. Zo zien velen van hen het nut niet in van niet-medische mondkapjes. Daarnaast zijn een aantal bn’ers het ook niet eens met het besluit omtrent het onderzoek naar de betrouwbaarheid van de PCR-test. Volgens veel influencers worden de monden van kritische artsen gesnoerd en is dit niet hoe wij volgens hen het virus aan zouden moeten pakken. Daarbovenop staan veel influencers niet achter de opmerking: “gewoon je bek houden” van Mark Rutten. 

Verdeeldheid in het land sinds de coronacrisis

De verdeeldheid in Nederland lijkt steeds meer toe te nemen. Zo is en was er erg veel ophef rondom de #blacklivematters-discussie. Daarbovenop ontstaat er nu ook steeds meer verdeeldheid op het gebied van het coronavirus. De actie van de influencers is hier een voorbeeld van. Het is dan ook maar de vraag wat te tegenreactie hierop gaat zijn. Op dit moment zijn er namelijk al veel mensen die het niet eens zijn met deze actie. 

De zorg vindt de actie ongepast

De werknemers die zich maandenlang extreem hebben ingespannen om zich te bekommeren over de gezondheid van corona patiënten, zien deze actie als ongepast. Een aantal van hen reageren vel op de actie die zich nu de ronde doet. Zo maken zij duidelijk dat coronavirus nog niet is opgelost en er nog steeds dagelijks nieuwe patiënten binnenkomen. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

corona en infuencers

Het coronavirus zorgt op alle vlakken voor veel ophef

Inmiddels hebben we al maanden te maken met het zeer besmettelijke virus genaamd covid-19. Het kabinet treft meerdere maatregelen om het virus in toon te houden. De verschillende maatregelen zorgen vrijwel door heel het land voor ophef. Veel mensen zijn klaar met de maatregelen en zien deze het liefst verdwijnen. Het merendeel van het land is het nog wel eens met het beleid en geeft aan dat zij zich zo veel als mogelijk aan de maatregelen proberen te houden.  

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie