Hamsteren begint weer, nu nieuwe lockdown nadert

Inmiddels is het iedereen bekend, er zit een lockdown aan te komen. En wat gebeurd er als Nederland in Lockdown gaat? Juist het hamsteren bij de winkels is weer begonnen. Er wordt opgeroepen om niet te gaan hamsteren. De essentiële winkels blijven geopend tijdens deze lockdown.

#hamsteren door #lockdown

Dat Nederland in lockdown gaat is ook duidelijk te zien op twitter. Mensen tweeten massaal met de hashtags: #lockdown #hamsteren #paniek.

Toiletpapier

Voornamelijk toiletpapier is zoals met elke lockdown in Nederland erg populair om te hamsteren. Richie ziet direct mogelijkheden om een slaatje te slaan uit de situatie. Hij begin met het verkopen van toiletpapier op twitter. Of mensen massaal gebruik gaan maken van de 24/7 wc papier winkel is nog onbekend. Maar in alle serieusheid, ga niet hamsteren. Je hebt er namelijk helemaal niks aan.

Stop het Hamsteren

Manfred roept mensen op om te stoppen met hamsteren met de tekst “wees geen hamster, de buren moet ook eten”. Dit is ook onze boodschap, je schiet niks met hamsteren op. Supermarkten blijven netjes open en zolang het hamsteren niet te gek wordt is er meer dan voldoende toiletpapier.

#paniek op twitter

De #paniek wordt voornamelijk gebruikt door tegenstanders van de coronamaatregelen. Zo wordt met de #paniek opgeroepen om je niet te laten vaccineren. Ook worden er diverse complottheorieën gedeeld.

Veel mensen hebben ook vragen over de Omikron-variant. De Omikronvariant werd namelijk eerder benoemd als milde klachten en minder gevaarlijk als de DELTA variant. Zo tweet ook Thierry Baudet:

Code zwart voorkomen

Het is logisch dat je hierdoor denkt dat er minder risico’s zitten verbonden aan Omikron. Toch kan Omikron volgens het RIVM voor grote problemen en zelfs ‘code zwart’ zorgen. Dit komt door de extreme besmettelijkheid van de coronavirus-variant. Zo heeft Jaap van Dissel een bereiking gemaakt op gegevens van Omikron in Engeland. Nederland zou zonder maatregelen door Omikron uitkomen op 600 ziekenhuisopnames per dag en 125 IC-opnames. Dit zou in Nederland al snel voor code zwart zorgen.

Vanavond persco

De persconferentie van Vanavond is inmiddels definitief bevestigd. Hij wordt om 19:00 uur vanavond uitgezonden op tv en via Corona Teller is de livestream te volgen. Hoewel eerder werd gedacht dat Rutte vanuit het torentje de persco houd. Is er inmiddels bekend dat Hugo de jonge en zelfs RIVM-baas Jaap Van Dissel de persconferentie bijwonen. Vanwege de grote verwarring en aantal vragen over Omikron, verwachten we dat Jaap Van Dissel uitgebreid gaat praten over de nieuwe variant.

Hamsteren persconferentie

Ten slotte nog eens het hamsteren persconferentie filmpje van de gebarentaal mevrouw.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie