Vanavond nieuwe persconferentie: Volledige Lockdown mogelijk

Outbreak management Team (OMT) adviseert het kabinet een volledige lockdown van Nederland. Waarbij alles dicht gaat, enkel essentiele winkels zijn uitgezonderd. Waarschijnlijk volgt er vanavond om 19:00 een persconferentie om de corona lockdown aan te kondigen.

Update 12:50: Hugo de Jonge en RIVM-baas Jaap Van Dissel ook aanwezig op persconferentie vanavond om 19:00 uur (18 december 2021)

Bioscopen, scholen en Horeca dicht

Het OMT adviseert een volledige lockdown in Nederland om Omikron gevallen te beperken. Er zijn namelijk grote zorgen over de Omrikronvariant en zijn effecten op de zorg en besmettingscijfers. Daarom wil het OMT een volledige lockdown, waarbij Horeca, Scholen, Bioscopen en winkels dicht zijn. Enkel essentiële winkels blijven geopend tijdens deze nieuwe lockdown.

Nieuwe cijfers over de Omikron-variant

Bij dit nieuwe advies is door het OMT onder andere gekeken naar nieuwe onderzoeken en cijfers over het Omikron-coronavirus. Zo merken landen als Engeland en Denemarken een extreme coronagolf door Omikron. Hugo de jonge zei zelf over deze gegevens “We maken ons zorgen, de verspreiding gaat heel erg snel. We zullen bekijken of extra maatregelen nodig zijn om de golf te verlagen en te vertragen”. Maar nu lijkt het erop dat het kabinet de zorgen, voldoende vinden voor nieuwe strenge coronamaatregelen.

Voornamelijk milde klachten door Omikron

Hoewel de Omikron-variant milde klachten geeft in de meeste gevallen. Zorgt de extreem snelle verspreiding voor veel coronagevallen. Uit de cijfers blijkt ook dat er ook veel ziekenhuizengevallen ontstaan door de Omikronvariant. Uiteindelijk zelfs meer ziekenhuisopnames als de eerdere corona-varianten als Delta.

Per twee dagen dubbel aantal patiënten

In Engeland zien ze bijvoorbeeld een verdubbeling van het aantal patiënten per twee dagen. Jaap van Dissel van het RIVM berekend dat dit in Nederland ook kan zorgen voor problemen. Hij berekend dat we naar zo’n 600 ziekenhuisopnames per dag en 125 Intensive care opnames gaan met een nieuwe Omikron coronagolf. Dit zou voor Nederland voor code zwart kunnen zorgen, aangezien de druk op ziekenhuizen op dit moment al enorm is.

Vanavond nieuwe persconferentie: Volledige Lockdown mogelijk 1
Vandaag: 330 nieuwe ziekenhuisopnames, 66 nieuwe opnames op de IC

Persconferentie uit het torentje Rutte

Opvallend is dat de corona lockdown bijna exact hetzelfde valt als vorig jaar. Toen werd er namelijk op 14 december 2020 een lockdown aangekondigd door minister Mark Rutte vanuit het torentje. Helaas is het vrijwel zeker dat dit jaar exact hetzelfde gebeurd.

Aankondiging rutte lockdown live persconferentie, vandaag 14 december 2020

2 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie