De maatregelen rondom het coronavirus worden versoepeld, hoe zit het met de rest van de maatregelen?

De maatregelen rondom het coronavirus zijn de afgelopen maanden enkel strenger geworden. Toch besluit de Nederlandse Overheid dat de maatregelen rondom het virus versoepeld mogen worden. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de financiële schade rondom het vervelende virus. Helaas zorgt het coronavirus voor ontzettend veel schade bij bedrijven. De meeste bedrijven in de cultuursector staan dan ook op omvallen. Daarnaast zijn enkele artiesten bang dat de cultuursector mogelijk niet meer blijft bestaan.

corona

De cultuursector in Nederland

Door het coronavirus heeft de cultuursector ontzettend veel schade opgelopen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. De bioscopen en theaterzalen zijn voor een redelijk lange periode gesloten geweest. Daarnaast kunnen deze plekken maximaal 30 mensen ontvangen. Dit betekent dus een gigantische terugloop van de omzet van de betreffende bedrijven. Echter, de kans is groot dat dit één van de redenen is geweest dat de maatregelen versoepeld zijn.

Minder besmettingen in Nederland

In Nederland loopt het aantal besmettingen met het coronavirus steeds verder terug. Volgens de premier van Nederland, Mark Rutte, is dit een goed teken. Ook geeft hij aan dat het helaas nog niet goed genoeg is. ‘Het kan altijd beter’ geeft hij aan tijdens zijn persconferentie. Echter, volgens een aantal experts is het de combinatie van de financiële schade en het aantal teruglopende besmettingen waardoor de Nederlandse Overheid dit besluit neemt. Volgens de experts uit het OMT komen de maatregelen rondom het coronavirus nog niet te vroeg. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende toekomstperspectieven.

corona

Horeca blijft toch nog dicht

Doordat een aantal openbare plekken weer opengaan, vragen steeds meer mensen zich af hoe de horeca er op dit moment voor staat. Helaas is het nog niet bekend wanneer de horeca in Nederland weer open kan. Volgens een aantal experts kan dit nog een aantal weken of zelfs maanden duren. 

Feest in de decembermaanden

Helaas is het nog wel te vroeg om samen met de gehele familie het Sinterklaasfeest te vieren. Volgens Mark Rutte is het verstandiger om dit feest verspreid te vieren. Daarnaast geeft hij duidelijk aan dat het belangrijk is om de anderhalve meter maatregel te handhaven. Ook nemen de mensen te veel risico wanneer ze toch besluiten om tijdens Sinterklaas met te veel mensen met elkaar af te spreken. Of het ook al te vroeg is voor de Kerst is ook voor de Nederlandse Overheid nog niet helemaal duidelijk. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie