Hoeveel impact heeft het Coronavirus op studiejaar 2020?

Op dit moment heeft bijna de gehele wereld last van het gevreesde coronavirus. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en kan zorgen voor depressies en eenzaamheid. Helaas geldt dit ook voor jongeren. De meeste jongeren zijn tegenwoordig gemiddeld tot hun 24ste bezig met hun studie. In het jaar 2020 zijn bijna alle online colleges online. Hierdoor is het voor veel studenten lastig om onderlinge contacten te leggen. Sinds de corona uitbraak in maart ziet het gehele studenten leven er anders uit, maar vinden studenten het huidige studenten leven eigenlijk nog wel leuk?

Minder colleges door het coronavirus

De studenten van hogescholen en universiteiten ervaren allemaal de vervelende gevolgen van het coronavirus. Allereerst vallen er sinds maar ontzettend veel colleges uit. Met name de gastcolleges gaan niet meer door. Daarentegen gaan veel standaard colleges nog wel door. Deze worden gegeven via het internet. In het begin vonden veel studenten het wel prettig dat zij hun huis niet uit hoefde. Echter, op dit moment vinden studenten het absoluut niet meer prettig dat zij alle lessen dienen te volgen vanaf hun slaapkamer. Dit komt doordat er minder interactie is, maar daarnaast zijn ook de lessen minder goed te volgen.  Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

coronavirus

Het lesgeld van de colleges

Het grootste gedeelte van de studenten is van mening dat er iets aan het lesgeld gedaan moet worden. Veel van hen vinden het niet eerlijk dat het volle tarief betaald moet worden. Een aantal studenten zijn hierom ook een petitie gestart. Volgens hen betalen ze voor een voltijd studie, maar krijgen ze geen voltijd studie. Hierdoor vrezen veel studenten een studievertraging.

Een studievertraging door het coronavirus

De kans is aanwezig dat studenten studievertraging oplopen doordat zij onvoldoende colleges kunnen volgen. Veel studenten vinden het lastig om alle stof op een juiste manier bij te benen. Hierdoor is de kans groot dat er studievertraging optreedt. Echter, voorheen liepen veel studenten studievertraging op doordat zij veel aan het feesten waren. Dit is op dit moment dus niet meer het geval. Helaas zal het coronavirus ervoor zorgen dat er steeds meer studenten uitvallen en dat er steeds meer studenten studievertraging oplopen. 

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie