Oudewater Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Oudewater 7.0 mensen positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Oudewater. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Oudewater per 100.000 mensen komt neer op 69.0.

Coronacijfers Oudewater vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 7.0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen 12
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 90% / 88%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In heel Nederland zijn tot nu toe 2365409 mensen besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Oudewater nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Oudewater

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Oudewater van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Oudewater
kaart van Oudewater - corona-teller.nl - Coronavirus Oudewater Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Oudewater
Ziekenhuisopnames Oudewater - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Coronavirus in Provincie Utrecht

Gemeente Oudewater: Plaatsen

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen:

Hieronder vind u diverse gegevens over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn uitgebeeld in diagrammen die per dag de cijfers tonen. Wees je er bewust van dat enige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Aan het GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze grafiek toont het aantal coronavirus patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Oudewater

Aantal besmettingen Oudewater grafiek Coronavirus Oudewater Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal corona virus besmettingen in Oudewater ligt hoger, aangezien niet wordt getest op corona.

Corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal corona (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Oudewater

Ziekenhuis opnames Oudewater Corona cijfers rivm en GGD Oudewater
Het werkelijke aantal corona virus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Oudewater in enkele gevallen niet op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

aantal doden corona virus Oudewater
Het werkelijke aantal doden in Oudewater door corona ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona virus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Corona in rioolwater Oudewater

Het aantal gemeten corona deeltjes in Oudewater is 1385. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Oudewater van één week te delen door het aantal water metingen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Oudewater, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Oudewater.

Corona afvalwater Oudewater rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Corona laatste nieuws per land. Op deze webpagina lees je de internationale cijfers en nieuws over corona virus

Vragen over coronavirus in Oudewater

Er zijn in Oudewater enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in regio Oudewater

Vandaag zijn 7.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op de (COVID-19) corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Oudewater. Klik hier voor regio Oudewater

Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Oudewater?

GGD Oudewater heeft een teststraat in de omgeving Oudewater waar je gratis kunt testen op corona met klachten. Wil je testen voor vakantie in Oudewater? Vanaf oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR coronatest Oudewater, dit is een overzicht met alle teststraten in Oudewater geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 omgeving Oudewater

Aantal Coronavirus besmettingen oudewater COVID 19

Lees maatregelen nederland en verschillen maatregelen waaronder: rijksoverheid evenementen, aantal mensen in auto corona, beste kroegen Oudewater, tot hoelang lockdown. NatuurlijkOudewater blijven de basisregels in Oudewater van kracht:

  • Schud geen handen
  • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf binnen; werk vanuit huis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Kom je toch buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter afstand van anderen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

De laatste COVID-19 cijfers uit de buurt

Bronnen voor corona

Onze bronnen kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie