Coronavirus in Overbetuwe Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Overbetuwe 8 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Overbetuwe. Het aantal besmettingen met corona in Overbetuwe per honderdduizend mensen komt neer op 16.

Coronacijfers Overbetuwe vandaag, 31 augustus

Coronavirus besmettingen* 8
Ziekenhuisopnames wegens corona 1
Doden door COVID-19 44
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 90% / 89%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 118.007 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Overbetuwe nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Overbetuwe

Kaarten uit het Coronadashboard Overbetuwe van de Rijksoverheid met daarop het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Overbetuwe
kaart van Overbetuwe - corona-teller.nl - Coronavirus Overbetuwe Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Overbetuwe
Ziekenhuisopnames Overbetuwe - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Coronabesmettingen in Gelderland

Gemeente Overbetuwe: Overzicht Steden en Dorpen

Cijfers coronavirus besmettingen:

Onderstaand vind u verschillende gegevens over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in diagrammen die van dag op dag de cijfers tonen. Wees je er bewust van dat enkele gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

Bij GGD gemelde besmettingen

Deze diagram toont het aantal corona (covid-19) gevallen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Overbetuwe

Aantal besmettingen Overbetuwe grafiek Coronavirus Overbetuwe Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in Overbetuwe ligt hoger, omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Overbetuwe

Ziekenhuis opnames Overbetuwe Corona cijfers rivm en GGD Overbetuwe
Het feitelijke aantal besmettingen met het coronavirus in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Overbetuwe in enkele gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

aantal doden corona Overbetuwe
Het daadwerkelijke aantal doden in Overbetuwe door corona (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona (covid-19) in Riool Overbetuwe

Het aantal gemeten corona deeltjes in Overbetuwe is 243. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Overbetuwe van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Overbetuwe, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Overbetuwe.

Corona afvalwater Overbetuwe rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona cijfers van heel de wereld. Op deze webpagina lees je de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus (covid-19)

Vragen over coronavirus Overbetuwe

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in in Overbetuwe

Vandaag zijn 8 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de coronavirus-dashboard kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Overbetuwe. Bekijk corona kaart regio Overbetuwe

Waar kan ik me laten testen op het corona virus in de regio Overbetuwe?

GGD Overbetuwe heeft een testlocatie in de omgeving Overbetuwe waar je gratis kunt testen op covid met klachten. Wil je testen voor vakantie gemeente Overbetuwe? Vanaf oktober 2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen we je naar PCR test Overbetuwe, dit is een pagina met alle commerciële teststraten in Overbetuwe geschikt voor reizen naar het buitenland.

Actuele maatregelen tegen COVID-19 in Overbetuwe

Aantal Coronavirus besmettingen regio overbetuwe COVID 19

Ga naar mondkapjes Overbetuwe verplicht en specefieke coronamaatregelen waaronder: wat gaat er open, horeca gesloten, corona horeca regels, maatregelen corona nederland. NatuurlijkOverbetuwe blijven de basisregels in Overbetuwe nuttig tegen verspreiding:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest doe je alleen in de elleboog
  • Blijf binnen huis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Ben je buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter afstand van elkaar
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

De laatste Corona nieuws berichten uit de omgeving

Data Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie