Herfstvakantie in België verlengd met 2 extra dagen, hoe kan dit zinvol zijn?

In België wordt de herfstvakantie verlengd met een aantal extra dagen. Echter, volgens een aantal experts is het nog niet helemaal duidelijk of dit daadwerkelijk zinvol gaat zijn. Hoe groot is de kans dat er in de toekomst minder besmettingen gaan zijn doordat de herfstvakantie niet door is gegaan? Helaas is het antwoord op deze vraag voorafgaand aan de maatregel nog niet te geven. Toch denken veel experts dat het wel degelijk zinvol gaat zijn. 

belgie

Besluit van de Waalse en de Vlaamse regering

In België is het land opgedeeld in Vlamingen en Wallonië. Helaas is dit voor de aanpak van het coronavirus natuurlijk geen goed idee. De Herfstvakantie valt in België samen met een aantal feestdagen. Hierdoor konden beiden regeringen gemakkelijk het besluit maken om extra dagen aan de vakantie toe te voegen. De regeringen hopen er hiermee voor te zorgen dat er een aantal verschillende besmettingen na de vakantie af zullen nemen. Ook in het land België loopt het aantal besmettingen steeds sneller op.

Plannen in Nederland

Op aankomende dinsdag 17 oktober 2020 is er een nieuw moment waarop de nieuwe aanpak in Nederland verkondigd gaat worden door de premier Mark Rutte. Echter, helaas is op dit moment nog niet bekend hoe deze aanpak eruit gaat zien. De kans is groot dat er nog geen gehele lockdown afgekondigd gaat worden. Daarentegen is het wel mogelijk dat er verschillende nieuwe regels aan kunnen komen. 

belgie

Verschil tussen Nederland en België

In Nederland en België is de kans groot dat de scholen de komende periode gewoon nog steeds open blijven. Zeker met het gebruik van handgel en allerlei andere middelen is de kans aanwezig dat de scholen voorlopig niet voor veel extra besmettingen gaan zorgen. Toch is het nooit uit te sluiten dat de scholen in Nederland of België helemaal dicht gaan. Mogelijk kan dit het laatste redmiddel zijn dat ervoor gaat zorgen dat het coronavirus niet meer verder wordt verspreidt. 

Het aantal ziekenhuisopnames blijft toenemen

De kans is echter wel groot dat de tijdelijke sluiting in België veel positieve aspecten zal hebben. Dit heeft voor het grootste deel te maken met de verschillende contactmomenten. In de herfstvakantie is het aantal contactmomenten een stuk kleiner dan dat dit is tijdens school. Daarnaast is het zelfs zo dat wanneer er een kind besmet is met het coronavirus, hij of zij een aantal dagen extra thuis zit waardoor het virus bestreden kan zijn. Kortom, de sluiting van scholen in België heeft een groot effect op de gehele samenleving. 

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart Nederland per gemeente!

kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie