corona Portugal

Niet alleen in Nederland zorgt het coronavirus voor problemen. Overal ter wereld ontstaan er andere problemen ten gevolge van het virus. Een land dat momenteel hard wordt getroffen door het coronavirus, is Portugal. Zo wijst alles erop dat het coronavirus in Portugal gaat zorgen voor een grote ramp.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Erg veel corona besmettingen per dag

In Portugal komen er dagelijks erg veel besmettingen tot stand. Dit leidt nu tot overvolle ziekenhuizen en geen goed vooruitzicht. Bovendien heeft Portugal veel contact met Brazilië. Dit heeft ertoe geleid dat een Braziliaanse mutatie van het virus zich door het land aan het verspreiden is. Naast de Braziliaanse variant, hebben ze in Portugal ook te maken met de Britse variant van het virus. Ook de Afrikaanse variant van het virus is zich aan het ontwikkelen in Portugal. Al met al erg veel mutaties die allemaal nauw in de gaten gehouden moeten worden. Echter, het beleid dat er geldt op corona gebied in Portugal, kan voor veel problemen gaan zorgen. 

corona Portugal

Het beleid van Portugal

Het beleid van Portugal op het gebied van corona is niet sterk. Zo wordt er ook wel gesproken over dat zij achter de feiten aanlopen. Zo laten zij iedere keer regels ingaan die andere landen al een langere periode hanteren. Dit heeft tot nu toe al een aantal keren tot problemen geleid. Bovendien trekken veel Portugezen zich weinig aan van de lockdown en zorgt ook dat voor problemen. 

Veel corona doden per dag

Het aantal corona patiënten die in Portugal komen te overlijden, neemt toe. Zo is het aantal een paar dagen geleden gestegen naar 212 doden per dag. Het aantal mensen dat per dag besmet raken in Portugal, ligt nu rond de 14.000.

Corona-teller.nl
corona 2424

Toch de scholen sluiten

Het grote aantal nieuwe corona patiënten per dag, vraagt om een andere aanpak. Ook de overheid staat daarachter en heeft besloten om de scholen te sluiten. De scholen worden in Portugal voor vijftien dagen gesloten. Daarnaast is er ook een avondklok in portugal. Deze geldt van 23:00 tot 05:00. Er waren zelfs periodes dat men in het weekend vanaf 13:00 al thuis moesten blijven.

Echter, dit leek niet voor het gewenste effect te zorgen. Zo zorgde dit ervoor dat het in de ochtenden erg druk werd in de winkels/supermarkten en dat zorgde voor veel risico. De afstand kon namelijk niet gewaarborgd worden waardoor de maatregel eerder voor meer besmettingen dan minder besmettingen zorgde.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten