Boosterprik inplannen in 6 stappen

Vanaf vandaag is het inplannen van je boosterprik-afspraak mogelijk voor geboortejaar 1960 en 1961. Alle geboortejaren voor 1960 konden al een boosterprik inplannen via coronatest.nl. Maar nu kan ook de laatste groep 60-plussers een boosterprik halen.

Update: Mensen geboren in 1962 mogen een afspraak maken voor de booster

Alle 60-plussers ontvangen binnenkort een uitnodigingsbrief van het RIVM. Direct een boosterprik inplannen en geboren voor 1961? Volg deze stappen voor het online inplannen van je boostervaccinatie.

Stap 1: Ga naar de boosterprik website

De officiële website voor een boosterprik inplannen is www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Maar al snel valt op dat je op coronatest.nl uit komt. Dit is omdat alle online GGD afspraken verlopen via deze website. Voor de boosterprik ga naar de vaccinatie sectie van coronatest.nl boosterprik.

Op coronatest nl boosterprik afspraak maken

Stap 2: Controleer of je de boosterprik kan halen

Voordat je de boosterprik-afspraak kunt inplannen is het belangrijk om zeker te weten dat je voldoet aan de eisen. Je kunt een boostervaccinatie inplannen wanneer:

  • Je bent geboren voor 1961 (leeftijd 60+)
  • Je bent volledig gevaccineerd
  • Je bent meer dan 6 maanden geleden voor het laatste gevaccineerd tegen corona
  • Je bent niet positief getest bij GGD in de afgelopen 6 maanden
  • Je hebt op dit moment geen klachten

Als je aan al deze eisen voldoet kun je verder naar stap 3. Anders wordt je namelijk geweigerd op de priklocatie.

Stap 3: Afspraak maken bij GGD

Als ben je nu op de (booster)vaccinatie pagina op coronatest.nl en zie je de teksts “Online een afspraak maken”. Op deze pagina vind je de eisen uitgelegd in stap 2. Om verder te gaan klik je op de blauwe knop “Maak een afspraak”

Boosterprik-afspraak maken bij GGD

Hierna krijg je direct de vraag of je een boosterprik wilt inplannen, selecteer hier “JA”. Vul vervolgens alle andere vragen in. Als je stap 2, hebt gevolgd zou je zonder problemen door de vragenlijst komen. Wel belangrijk voor de CoronaCheck-app QR-code is om gegevens delen met RIVM aan te zetten. Als je gegevens delen met RIVM uitzet kan je namelijk geen QR-code krijgen van je boosterprik.

Stap 4: Inloggen met DigiD

Na een korte vragenlijst om te controleren of je in aanmerking komt voor de boosterprik, krijg je de optie om je afspraak te maken. Na het klikken op “Maak afspraak” wordt je doorgestuurd naar DigiD. Het inloggen op je DigiD is veilig en vertrouwd.

Inloggen DigiD

Twijfels? Je kunt altijd controleren of je op de juiste website bent door te kijken naar het url. In de bovenste balk van je browser komt te staan “https://digid.nl/inloggen” met daarnaast een slotje. Als je op dit slotje klikt staat er dat de verbinding is beveiligd. Ontbreekt het slotje of is het url anders? Ga dan zo snel mogelijk terug naar coronatest.nl boosterprik.

Stap 5: Prik locatie en Datum kiezen

Nadat je bent ingelogd met DigiD kun je de boosterprik afspraak inplannen. Je vult de postcode in van thuis of van je werk (als je uit werk naar de GGD wilt gaan). Vervolgens krijg je meerder opties voor een prik-afspraak. Gemiddeld krijg je 3 tot 5 verschillende locaties en tijden.

Boosterprik locatie en Datum kiezen

Als je geen passende datum of locatie vind kun je eens een andere postcode in de buurt proberen. Of op een andere dag kijken naar de mogelijke plekken. We raden je wel aan de boosterprik niet uit te stellen. Het blijft voorlopig nog wel even druk bij de prik-locaties van GGD.

Stap 6: Gezondheidsformulier invullen

Zorg dat je vooraf het Boosterprik gezondheidsformulier van het RIVM (download pdf) invult. Zo weet het GGD dat het veilig is om je te vaccineren. Ook worden de antwoorden op de vragenlijst gebruikt bij eventuele bijwerkingen van de boosterprik.

gezondheidsverklaring boosterprik

Hulp met je prik inplannen

Komt je er zelf niet uit met het inplannen van je boosterprik? Vraag aan buren, vrienden of een familielid. Als via de computer niet lukt, kan je ook bellen. Maar dan zal je moeten wachten op de uitnodiging van het RIVM. Het telefoonnummer voor het maken van boosterprik afspraken staat namelijk alleen op deze uitnodiging vermeld. Dit is om drukte bij het callcenter van GGD te minimaliseren. Online afspraak inplannen is altijd sneller!

Video van boosterprik afspraak maken

Wellicht dat deze uitlegvideo je kan helpen met je boosterprik inplannen. De video gaat extra rustig door alle stappen heen zodat deze makkelijk te begrijpen zijn.

Uitleg afspraak boosterprik

5 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie