Het coronavirus zorgt voor veranderingen in de maatschappij, hoe ziet de Nederland er na 2020 uit?

Sinds een aantal maanden heeft de hele wereld last van het coronavirus. Dit geldt dus ook voor een groot deel van de Nederlanders. In Nederland hebben de mensen in de zorg het erg zwaar. Daarnaast hebben de ondernemers in ons land het natuurlijk ook erg zwaar. Voor een groot deel van hen is het nog niet helemaal duidelijk hoe de toekomst eruit gaat zien. Echter, de kans is groot dat Nederland niet wordt zoals voorheen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende gevaren van het coronavirus. Het coronavirus kan immers ieder jaar weer terug komen in een andere variant. 

corona

Het coronavirus in de winters

Volgens een aantal experts zal het coronavirus in de winters weer terugkeren. Dit zal hetzelfde zijn als het griepvirus. Echter, de kans bestaat dat er wel een aantal maatregelen zijn die teruggedraaid aan worden. Zo is de kans groot dat er in de toekomst meer mensen kiezen voor een baan op het kantoor in plaats van thuis. Helaas is de CU het hier op dit moment nog niet helemaal mee eens. Volgens heb is het van belang dat Nederland niet terug gaat naar de situatie voor de corona crisis.

De CU wil dat salarissen omhoog gaan

Volgens de CU is het belangrijk dat de salarissen van het zorgpersoneel, de leraren en de politieagenten omhoog gaan. Volgens hen zijn zij immers erg belangrijk voor de Nederlandse samenleving. De Nederlandse Overheid vindt natuurlijk ook dat het erg belangrijk is dat deze mensen gewaardeerd worden, maar het is nog niet helemaal duidelijk of deze loonsverhoging er ook daadwerkelijk gaat komen. Dit heeft allerlei verschillende oorzaken. De kans bestaat dat de Nederlandse Overheid er in de toekomst erg veel moeite mee gaat hebben als er meer geld gaat naar het personeel. Deze kosten zullen namelijk ook betaald moeten worden. 

Een kilometerheffing na de corona crisis, is dit haalbaar?

Volgens een aantal mensen uit de CU is het van belang dat er een kilometerheffing komt als de corona crisis voorbij is. Echter, het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. De kans bestaat dat er in de toekomst wel meer gereisd gaat worden met het OV. Ook de fiets vanaf het station naar de betreffende locatie zal meer gebruikt moeten worden. Voordat het tijd is om over deze maatregelen na te denken, is het allereerst van belang dat het coronavirus verslagen gaat worden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie