corona

Het coronavirus zorgt er inmiddels al maandenlang voor dat we nauwelijks iets kunnen doen. Sinds een aantal dagen hebben we dan ook te maken met een strenge lockdown. De kerst gaat er somber uit zien, maar gelukkig hebben we houvast aan het coronavaccin dat over een aantal weken massaal ingezet gaat worden. Toch is het nog niet zeker of dit vaccin ons veilig gaat stellen. Zo is er in Engeland een gemuteerde variant opgedoken van het coronavirus. Het kan dan ook voorkomen dat de huidige vaccins niet werken tegen een gemuteerd virus, is dit bij deze variant ook het geval?

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Een nieuwe variant van het coronavirus in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is er een aantal dagen geleden een gemuteerde versie van het coronavirus opgedoken. Veel mensen maken zich daarom (terecht) zorgen over de risico’s hiervan. Hetgeen waar men zich het meest zorgen over maakt, is of het vaccin wel helpt tegen deze variant. Toch is dit nieuws niet direct erg schrokkend en zijn er tijdens de coronapandemie al meerdere mutaties opgetreden. In het ene land wordt hier strikter naar gekeken dan in het andere land. Wel is het iets om zeker in de gaten te houden. 

Wat vinden de experts en virologen hiervan?

Mutaties zijn kleine wijzingen in het virus die erg veel voorkomen. Dit gebeurt op het moment dat het virus wordt gekopieerd tijdens de infectie. Deze mutaties vinden dan ook continu plaats en niet elke mutatie zorgt voor problemen. Wel is het volgens experts van belang dat dit goed in de gaten wordt gehouden. Het is namelijk zeker mogelijk dat een gemuteerde variant van het coronavirus kan zorgen voor problemen. Zo zou het inderdaad kunnen voorkomen dat een vaccin niet bestemd is tegen een gemuteerde variant van het virus. Dit zal er dan voor zorgen dat er opnieuw gewerkt zou moeten worden aan vaccin.

corona mutatie

Op het moment dat een gemuteerde variant van het coronavirus zich verspreidt, zullen de huidige vaccins aangepast moeten worden. Dit houdt dus niet in dat er een volledig nieuw vaccin gemaakt moet worden. Wel zal dit er dan voor zorgen dat er langer strenge maatregelen zullen gelden. Het is om dit te voorkomen van groot belang dat dit goed in de gaten wordt gehouden. Zo kan er voorkomen worden dat een gemuteerde variant van het virus zich wereldwijd verspreidt. 

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten