Het gemuteerde coronavirus in 2020 zorg voor veel zorgen

Al maanden zijn landen wereldwijd bezig met het bestrijden van het zeer besmettelijke coronairus. Echter, in de loop van de maanden gaat dit steeds beter doordat men steeds meer van het coronavirus afweet. Toch is de strijd met het virus nog lang niet afgelopen en vinden er momenteel enge mutaties plaats. Ook in Denemarken was dit het geval en diende er snel inpactvolle maatregelen getroffen te worden.

Denemarken en de mutatie

In Denenenmarken zijn er in het land 17 miljoen nertsen preventief verwijderd. Dit omdat er bij 12 inwoners in het noorden van het land besmet raakte met een gemuteerd virus. Het gemuteerde virus was afkomstig van pelsdieren en zorgt voor veel risico’s. De grootschalige ruiming is afgelopen woensdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. 

Toen het gemuteerde virus bij de 12 inwoners werd aangetroffen, hebben zij een vaccin toegediend gekregen. Echter, dit vaccin werkte niet zo als gepland. Zo doet/deed het vrijwel niks met het virus en zal dit betekenen dat de vaccins die wereldwijd worden gemaakt wellicht niet zullen werken. 

Wereldwijden zorgen

In Denemarken worden de nertsen op alle mogelijke manieren geruimd. Zo wordt onder andere de politie en het leger ingeschakeld. Daarnaast zijn er strengere maatregelen genomen om te voorkomen dat dit virus zich verspreid. 

corona

Ook in Nederland duiken er mensen met een coronabesmetting op die bij een nertsenfarm werken. Echter, doordat Nederland een andere aanpak had, kon het virus zich hier minder snel muteren in de nertsen. In Nederland zijn de nertsen namelijk in bijna half het land al gedood om te voorkomen dat zij het virus snel verspreiden. 

Mutaties vragen om veel aandacht

Mutaties op het gebvied van het coronavirus kunnen erg gevaarlijk zijn. Zo kan er een mutant ontstaan waar wij nog zo goed als niks vanaf weten en daardoor heel onvoorspelbaar zijn. Om te voorkomen dat er zulke situaties optreden dient elk land oplettend te zijn. Op het moment dat er een mutatie lijkt te ontstaan, dient er gelijk ingegrepen te worden. Daarnaast is het belangrijk dat andere landen hiervan op de hoogte worden gesteld. Zo wordt er voorkomen dat er wereldwijd ernstige problemen ontstaan.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie