Vanavond nieuwe persconferentie

Er is goed nieuws, vorige coronamaatregelen werken en hebben een daling in het aantal coronagevallen ingezet. Helaas is dit niet voldoende voor versoepelingen, de overheid zal de oude maatregelen voor een groot deel verlengen. Ook worden de vakanties van basisscholen aangepast.

Avondlockdown verlengd met 3 weken

De avondlockdown van vorige persconferentie zal drie weken worden verlengd. Dit houdt in dat winkels, horeca en sportvoorzieningen alleen om 5:00 tot 17:00uur open mogen zijn, om 17 uur moet alles dicht. Hierdoor zijn de maatregelen minimaal tot 4 januari 2022 van toepassing.

Maatregelen voor kerst

Het advies van maximaal 4 personen thuis ontvangen blijft van toepassing, ook tijdens de feestdagen. Voor kerst en oud & nieuw mag je dus maximaal 4 mensen ontvangen. Dit bezoek dient afkomstig te zijn van één huishouden. Ook moeten alle bezoekers een corona zelftest doen vooraf van het bezoek. Is dat coronatest positief? Dan moet je in quarantaine en mag het hele huishouden niet op bezoek. Totdat iedereen negatief is getest bij de GGD.

Basisscholen

Hoewel voor de basisscholen geen nieuwe maatregelen verwacht worden, gaat er wel iets veranderen met de vakanties. Het OMT wilt namelijk dat basisscholen eerder dicht gaan door de vakantie te vervroegen. Hiermee hopen ze het aantal besmettingen tijdens te feestdagen te minimaliseren.

Hoewel het kabinet eerder aangaf dat ze scholen graag open houden, wordt er over nagedacht om in te gaan op deze vervroegde vakantie maatregel voor basisscholen. Het kabinet maakt zich namelijk erg zorgen over de besmettingen tijdens kerstmis. Ook de besmettelijke Omikron-variant geeft het kabinet reden tot zorgen.

Boosterprik

Hugo de Jonge zal tijdens de persconferentie uitgebreid praten over de boosterprik campagne in samenwerking met de GGD. Hoewel de boostervaccinatie campagne langzaam op gang kwam in vergelijking met andere europese landen. Kan inmiddels elke 60-plussers een boosterprik inplannen.

Op dit moment staat Nederland op plaats 25 van Europa met 4,9 boosterprikken per 100,000 inwoners. In vergelijking tot landen als Oostenrijk met 31,8 prikken hebben we nog flink wat boosters te gaan.

aantal Boosterprikken in Nederland

Hoe laat begint de persconferentie?

Wat de coronamaatregelen 14 december 2021, precies gaan worden hoor je vanavond in de persconferentie. De uitzending van de coronapersconferentie gaat vanavond live om 19:00 (dinsdag, 14 december). Je kunt de livestream kijken via onze website. Samen met ons liveblog over de persconf.

livestream persconferentie 14 december 2021 kijken

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie