Door de maatregelen rondom het coronavirus worden er steeds meer illegale feesten gegeven, hoe kan dit?

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel problemen over de gehele wereld. Hierdoor wordt het ook wel een pandemie genoemd. Echter, helaas kent deze pandemie ontzettend veel slachtoffers. Tenminste, de maatregelen rondom het coronavirus zorgt voor slachtoffers en het coronavirus zelf natuurlijk ook. Helaas houdt niet iedereen zich aan de maatregelen rondom het coronavirus. De kans bestaat dat er vandaag nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Bestaat de kans daarnaast ook dat er alsnog illegale feesten gehouden worden. 

Illegale feesten in het weekend 

Helaas komen er iedere keer weer steeds meer meldingen van illegale feesten in Nederland. Afgelopen weekend zijn er wederom ontzettend veel feesten afgelast door de politie. Daarnaast zijn er ook een aantal aanhoudingen gedaan. Helaas is dit niet het eerste weekend dat er illegale feesten ontdekt zijn. Er zijn steeds meer jongeren die zich niet meer aan de maatregelen rondom het coronavirus willen houden. Dit zorgt voor veel verdeeldheid binnen de Nederlandse maatschappij. Helaas bestaat de kans dat dit er in de toekomst ook voor gaat zorgen dat er onrust ontstaat in Nederland. Het is immers ook asociaal om tijdens een pandemie illegale feesten te gaan geven.

corona

Feestende jongeren

De feestende jongeren worden in een aantal gevallen aangehouden. Echter, helaas worden niet alle feesten gemeld bij de politie en kunnen sommige feesten alsnog gewoon doorgaan alsof het coronavirus niet bestaat, maar wat is hier nou eigenlijk tegen te doen? Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de Nederlandse Overheid kan doen om deze feesten te voorkomen. De meeste mensen vinden het aanstellen van een avondklok dan ook geen goede optie. Toch melden een aantal experts dat dit mogelijk de oplossing zou kunnen zijn. 

Overleg op dinsdag 3 november

Op dinsdag 3 november gaan de Nederlandse expert om de tafel om de huidige koers te bepalen. Hierbij wordt gekeken naar het aantal besmettingen in Nederland. Daarnaast wordt er hierbij gekeken naar de mogelijkheden die Nederland heeft om het coronavirus de kop in te kunnen drukken. De kans bestaat dat er een lockdown afgekondigd gaat worden. Echter, dit blijft natuurlijk afhankelijk van het aantal ziekenhuisopnames. Daarnaast speelt het aantal nieuwe besmettingen ook een grote rol in deze afweging. Toch denken een aantal van deze experts dat strengere maatregelen rondom het coronavirus er ook voor gaan zorgen dat de zogenoemde corona party’s niet meer plaatsvinden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie