coronamaatregelen 03-10-2020

De coronacijfers lopen in Nederland af. Toch gaat het niet snel genoeg en raken de ziekenhuizen hierdoor in de problemen. Om te voorkomen dat de ziekenhuizen niet voldoende capaciteit hebben, zijn er vanavond om 19:00 nieuwe coronamaatregelen aangekondigd.

Een nieuw pakket met maatregelen

De aankomende twee weken gelden er zwaardere coronamaatregelen. Zo is het advies weer om zo veel mogelijk thuis te blijven en om niet noodzakelijke reisjes te vermijden. Daarnaast wordt de maximale groepsgrootte teruggebracht naar twee en gaan de theaters, musea en pretparken voorlopg dicht. 

coronamaatregelen

Ook op het gebied van sporten vinden er veranderingen plaats. Zo mogen mensen boven de 18 wel sporten maar met minimaal 1,5 meter ertussen. Het is dan ook de bedoeling dat er individueel wordt getraind, of maximaal met twee personen. Wedstrijden zijn de komende tijd dan ook niet toegestaan. 

Voorlopig niet op vakantie

Naast de maatregelen qua sport zijn er ook maatregelen wat betreft het reizen. Zo wordt er geadvisieerd om tot januari niet naar het buitenland te reizen. De enige uitzondering op dit gebied is Caribisch Nederland. Wel gelden ook hier maatregelen en dien je je hier op vakantie goed aan te houden. 

Zit er een avondklok aan te komen?

Naast dat de huidige maatregelen nu al worden aangescherpt, overweegt het kabinet ook om een avondklok in te stellen. De avondklok zal samen met andere maatregelen worden toegepast op de regio’s die het zwaartst worden getroffen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, blijft voor nu nodg de vraag.

De ziekenhuizen raken vol en er komt een mondkapjes plicht

Dat de coronacijfers dalen is opzich goed nieuws. Toch dalen de cijfers nog niet genoeg om de druk van de ziekenhuizen af te halen. Zo zitten de ziekenhuizen nu vol met coronapatiënten en moet hier snel verandering in komen. Zo lang er nog meer mensen binnenkomen dan dat er naar huis gaan, is het een slecht teken. Mede door de grote druk op de ziekenhuizen is de overheid genoodzaakt om de maatregelen aan te scherpen. 

Wat betreft de mondkapjes is het de bedoeling dat er uiterlijk op 1 december dit jaar nog een mondkapjesplicht komt. De mondkapjesplicht is dan geldig in openbare ruimtes en wordt streng gecontroleerd. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie