Na 2 jaar is Australië open voor toerisme

Vanaf 21 februari zullen de grenzen van Australië toegankelijk zijn voor gevaccineerde buitenlanders, aldus premier Scott Morrison. Daarmee komt een einde aan een van ’s werelds strengste en langstlopende reisverboden.

Het besluit van Australië om zijn grenzen te sluiten is al bijna twee jaar van kracht. Sinds 1 december laat het land buitenlandse studenten en werknemers weer toe.

Reizigers die niet gevaccineerd zijn, maar een medische reden hebben om zich niet te laten vaccineren, moeten toch een vrijstelling van reisverlof aanvragen. Als zij worden toegelaten, moeten zij eerst in quarantaine in een hotel.

De heropening van de grenzen gaat sneller dan voorspeld. Volgens Dan Tehan, minister van Handel en Toerisme van Australië, zullen ze niet voor medio 2022 opengaan.

De toeristische sector van Australië is een belangrijke bron van inkomsten. De sector genereerde in 2019 ongeveer 61 miljard Australische dollar (39,4 miljard euro) aan inkomsten. Een kwart van alle bezoekers was afkomstig uit andere landen.

Vanwege de corona-uitbraak nam Australië drastische maatregelen en sloot het in maart 2020 zijn grenzen voor vrijwel alle reizigers. Gedurende een periode werden ook alle provinciale grenzen geblokkeerd.

Sinds het begin van de pandemie zijn in Australië 2,7 miljoen coronabesmettingen vastgesteld, waarbij meer dan 4.000 personen aan COVID-19 zijn overleden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie