ziekenhuis en corona

Het coronavirus is zich voor de tweede keer erg snel aan het ontwikkelen. Als de verspreiding van het virus zo snel blijft gaan als dat nu het geval is, zullen de cijfers snel weer zo hoog op kunnen lopen als voor de zomer. Toch staan we dit keer 1-0 voor omdat we nu lange tijd hebben gehad om ons voor te bereiden. Echter, niet elk bedrijf en ziekenhuis kan een tweede golf aan op dit moment aan

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Het coronavirus en de ziekenhuizen

 Het coronavirus zorgde er voor de zomer voor dat ziekenhuizen overvol raakten. Daarnaast werden er andere operaties uitgesteld en was de situatie in de piek van de eerste golf schok wekkend. De hoeveelheid bedden op de IC waren er niet genoeg en dat zorgde ervoor dat patiënten overal door het land heen gebracht moesten worden. Wel zijn er na deze situatie verschillende maatregelen genomen om zo’n benauwde situatie voor de tweede keer te zien voorkomen.

De tweede coronagolf en de ziekenhuizen

Momenteel bevinden wij ons in de tweede golf. an het virus en wordt het duidelijk dat er niet bij elk ziekenhuis genoeg capaciteit is om zowel corona patiënten als de reguliere zorg op te pakken. Het personeelstekort is nog niet opgelost en het huidige personeel zal tijdens deze tweede coronagolf erg hard moeten werken. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

ziekenhuis en corona

De ziekenhuizen zijn wel beter voorbereid

Door de eerste coronagolf hebben alle ziekenhuizen maatregelen genomen om beter om te kunnen gaan met een tweede golf.  Dit zorgt ervoor dat de kans kleiner is dat we de controle over het virus voor de tweede keer kwijtraken. Wel hadden ze in de ziekenhuizen de tweede golf niet zo snel zien aankomen. Hierdoor zijn niet alle maatregelen die getroffen zouden moeten worden, getroffen. 

Corona-teller.nl

Het opschalingsplan

In het plan voor de tweede golf was en is het de bedoeling dat de reguliere zorg niet komt te leiden onder het coronavirus. Deze plannen zouden voor 1 oktober gerealiseerd moeten zijn, maar dat is tot nu toe maar voor een gedeelte gelukt. Een onderdeel van dit plan was het vergroten van de hoeveelheid IC-bedden. Dit gedeelte is bij de meeste ziekenhuizen al wel gelukt.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten